RK Ljubljana > Veterani > Novice > Veteranska ekipa osvojila Beograd

Novice

Veteranska ekipa osvojila Beograd

10.10.2012
Veteranska ekipa osvojila Beograd

V petek 5.10.2012 se je v popoldanskem času zbrala prva skupinica veteranov RK Ljubljana in se podala na pot proti bivši prestolnici. Oboroženi z dobro voljo, tekmovalnim nabojem ter trdnim prepričanjem, da ostanejo neporaženi tudi na tej tekmi  je navigator Dejči podal koordinate vozniku Darkotu in sovozniku Markotu in popotovanje s firmo Krstić se je začelo. Že po nekaj kilometrih vožnje je zmanjkalo osvežilnih napitkov, kar je botrovalo prvemu postanku. Založeni z bio predelano hrano ter proteinskimi napitki se je potovanje nadaljevalo brez vmesnih zapletov vse do prihoda v predmestje Beograda. V preglasni debati okoli taktike za prihajajočo tekmo, sta voznik in sovoznik preslišala napotke navigatorja Dejčija, kar je povzročilo nenadejan nočni ogled lepot Beograda in okolice. Zaplet je kot vedno rešil Nace in okoli 23.30 ure smo se končno nastanili v pripravljalni bazi.

V soboto zjutraj je po napornem jutranjem kondicijskem treningu sledil ogled centra mesta, ter srečanje s preostalim delom ekipe, katera je na pot krenila v soboto zjutraj in se nam je pridružila v naši pripravljalni bazi. Še zadnji motivacijski govori kapetana in ekipa se je podala na mesto odigravanja tekme. Pokazatelj, da so starejše želve tekmo vzele zelo resno je bilo ogrevanje pred tekmo, kjer so s 40 minutnim ogrevanjem dobro razmigali stare kosti in pretegnili zakrnele mišice.

Vsi že prej našteti dejavniki so botrovali odličnemu začetku tekme, kjer so želve že v prvem napadu po dveh fazah skrama in lepe akcije linije dosegli svoj prvi zadetek, šokirali ekipo Partizana in njihovo publiko. Slavec je zadetek le še potrdil, kar je še povečalo že tako ali tako veliko željo, ostati želvam neporaženo tudi na tej tekmi. Prvi polčas je minil v popolni dominaciji ekipe iz Ljubljane in veterani RK Partizan so morali priznati premoč, ter na polčas odšli brez dosežene točke, medtem ko so jih želve dosegle 19. Seveda pa vedno le ne gre vse tako tekoče in planirano. Pozen prihod, jutranji trening in dolgo ogrevanje pred tekmo ter izredna vročina so pustile posledice na ekipi, katera je 2 polčas začela katastrofalno in dopustila ekipi Partizana da se je približala samo na zadetek zaostanka. So pa želve le strnile svoje vrste in z dvema zadetkoma pripeljale tekmo do konca in slavile 31 : 17.

Zahvala gre veteranom RK Partizana, kateri so korektno odigrali borbeno tekmo, pripravili odličen 3 polčas in so nas navkjub porazu prijazno gostili in se veselili našega obiska. Seveda so potekali dogovori o povratni tekmi na našem terenu in veselimo se njihovega obiska.

Po prijetnem druženju ekipe, debat o odigranih akcijah in nočnega obiska na znamenitih splavih na reki Donavi, smo se v nedeljo zjutraj prijetno utrujeni in zadovoljni s kratko turnejo odpravili proti Ljubljani, brez potreb po navigaciji našega vrlega navigatorja Dejča.