RK Ljubljana > Veterani > Novice > Veteranska ekipa RK Ljubljane zmagala v Zagrebu

Novice

Veteranska ekipa RK Ljubljane zmagala v Zagrebu

28.05.2012
Veteranska ekipa RK Ljubljane zmagala v Zagrebu

Igralo se je po veteranskih pravilih, kjer ni rinjenja v skramu, dvigovanja v avtu, ni brcanja žoge razen iz 22 metrskega prostora, ..., in kar je naj pomembnejše - ne smeš teči z žogo več kot 20 metrov. S temi pravili smo se večina igralcev prvič srečali in verjeli, da nam bodo delala preglavice.

Tako so uvodne minute pripadle Old lions-om, ki so prek Buljanoviča povedli s 5:0. Na to je takoj odgovoril Suljič, ki je s predorom od sredine igrišča tekel proti prostoru za zadetek in prekršil (prej navedeno) pravilo o 20 metrih. Malo kasneje je Wolf, v akciji skupaj s S. Djukičem, dosegel prvi zadetek za novo ustanovljeno ekipo veteranov RK Ljubljane in izenačil rezultat. Sedaj so želve začutile koncept igre in začele vedno bolj napadati zagrebško obrambo. To sta tudi izkoristila S. Djukič in malo kasneje še M. Maslakovič, ki sta zagotovila vodstvo želv ob polčasu (15:5).

Drugi polčas se je nadaljeval  z rahlo premočjo ljubljanskih veteranov, ki so prek D. Djukiča zabeležili naslednjih pet točk. Nato so še  S. Djukič in Rezar dosegla zadetek, katera je z uspešnim pretvarjanjem potrdil Slavec. Za konec je S. Djukič dosegel še svoj tretji zadetek in osvojil svoj prvi trojček za veterane. Želve so igrale zelo dobro v obrambi in z vsakim napadom vedno bolj načele  utrujene domače obrambne igralce. Končni rezultat je bil 39:5 za veterane RK Ljubljane.

 veterani

Pohvaliti gre tudi Dragmana, ki je svojimi prebijanji in obaranji še zmeraj tisti 'stari', in seveda vse ostale igralce, ki so odigrali prvo tekmo za veterane RK Ljubljane. Prav tako čestitke veteranom RK Zagreba Old lions, ki so poskrbeli za dobri tretji polčas tekme ob igrišču. Želve so ga nadaljevale še v Novem mestu,  Dolenjskih toplicah, Ljubljani... Dogovori za povratno tekmo v Ljubljani pa so že stekli...

Ta tekma je bila pripravljalna tekma za bližajoči se veteranski turnir EGOR v bližnjem Trstu, kjer se bo sredi junija pomerilo več kot 50 veteranskih ekip... (beri dalje...).