RK Ljubljana > Veterani > Novice > Veterani prispeli iz juga

Novice

Veterani prispeli iz juga

25.10.2013
Veterani prispeli iz juga

Kakor smo že napovedali, smo se želvaki odpravili na vikend paket (11.10.-13.10.2013) ragbija v srce Dalmacije, bolj natančno, v Split, kjer sta bili na programu dve tekmi: prva proti domači Nadi in druga proti francoskim veteranom Montpellier.

Petkova popoldansko večerna vožnja je potekala v intenzivnem načrtovanju poteka igre proti starim znancem iz Nade, kar so nekateri izkoristili za pripovedovanje svojih izkušenj iz prejšnjih dvobojev s klubom iz Splita in bivše Jugoslavije.

Prihod v hotel je bil ob 23:00 uri, ko smo se prijavili in porazdelili po svojih kotičkih 3. nadstropja hotela in nato si takoj (saj veste: želve so tudi nočne živali in rade dočakajo jutranje sonce) organizirano ogledali ožji del starega mesta na t.i. Rivi, kjer je bil v polnem teku koncert Saša Matić. Seveda so nekateri kar odleteli na omenjeni koncert in se s pevcem spoprijateljili in ...poskušali dočakati jutranje sonce... To, da je bilo ob polnoči še zmeraj 18° nad ničlo, ne bomo posebaj omenjalli.

Naslednje jutro je bila največja gužva na zajtrku ob 9:30 uri (da ne opisujem o vonjavah in zasedenost WC-ja), ko so želvaki prihajali na zaslužen zajtrk, kjer se je osebja hotela izredno dobro izkazalo (Hvala!). Ponovno je sledil ogled mesta v "poletnih" oblačilih (to je veljalo za tiste, ki so si prinesli kratke hlače in patike), ostali pa smo imeli debel oklep (beri: dolge hlače in majice...) na tistem jesenskem soncu , ko je kazalo tudi 26° nad ničlo.

Seveda je bil ponovni ogled dopoldanske/opoldanske Rive in seveda obvezna kavica - mesto smo komaj našli, ker je bilo navkljub vsej krizi skoraj vse zasedeno. Samo sprehajališče je bilo podobno mravljišču, kjer si slišal takšne ali drugačne jezike iz celega sveta. Nekateri so izkoristili čas tudi za kopanje v bližnjih Bačvicah in igranje »morskega fuzbala«.

Prihod na igrišče je bil ob 15:00 uri. Vsi smo opazili, da je igrišče zelo široko in dolgo, kakor včasih, in da se v teh letih ni ničesar spremenilo. Žreb tekem je najprej določil prvo tekmo med Nado in Montpellier, drugo med Nado in Ljubljano in tretjo med Ljubljano in Monpellier.

Po napornem ogrevanju in ogledu prve tekme, se je začela psihološka priprava na tekmo z Nado, kjer se je Daci takoj pozanimal v stilu "da se bijemo sada ili kasnije" s svojim nasprotnikom v vrstah Nade... 

Prva postava veteranov RK Ljubljane:

Ljubo, Duh, Crni, Gile, Maki, Zver, Mičo, Planta, Bizi, Maks, Frenk, Pinco, Polak, Bujo in Aco.

Rezervni igralci so bili: Daci, Jošt, Nace in Klem'n.

Strokovni štab: Tonček, Kranc in Vinto.

Pred samo tekmo, smo se vsi skupaj še enkrat spomnili na našo Yuko z minuto molka na sredini igrišča. 

Tekma je bila izredno napeta in živčna, saj je bilo v glavah tisto: nasproti je Nada in težka bo... V glavah se je vrtel film dvobojev izpred deset in nekaj let, ko smo se borili po vseh najboljših močeh za zmago; sedaj pa: glava bi - vendar telo ne more. Na koncu pa je bil presenetljiv rezultat: neodločeno - brez zadetka.

Na sporedu je bila še druga tekma s francosko ekipo, kjer so imeli najstarejšega igralca komaj čez 40 let, in našim želvakom se je ščit zelo otežil. Francozi so prihajali do predorov, ki so bili ulovljeni/zaustavljeni s strani hitrejših in mlajših želv, vendar enega smo le spustili mimo. Vodstvo so imeli skoraj do zadnjih minut tekme, ko je najmlajši želvak po izredno lepi in taktično odlično izpeljani akciji dosegel izenačujoči zadetek. 

Omenimo lahko še, da so se nekateri želvaki poškodovali: prvi po dveh skramih in treh napadih, drugi po težkih bremenih dalmatinskega pritiska, tretji po »chase teku« za žogo…

Sledila je pogostitev v "Tretjem polčasu", kjer so se izkazali  pripravo jedi in seveda s "hajdučko" pijačo. Nato se je vse skupaj preselilo v lokal Vanilla, kjer je bila osrednja zabava v okviru Mediteranskih veteranskih iger, ki bo naslednje leto v Splitu.

Seveda smo želvaki bili nemirni in tudi tu nismo mogli obstati, zato smo se preselili na druge lokacije ob....

Noč v hotelu je bila dokaj mirna, če odpišemo vsa smrčanja; edini incident je naredil Gile z vpadom v drugo sobo prestrašenih gostov in prikazom "striptiza"....

V nedeljo smo se zbrali v zgodnjih dopoldanskih uricah in krenili na prijetni izlet po dalmatinski obali, najprej do Marine, kjer smo še zadnjič namočili svoje trebuščke v morje, in seveda tudi opravili majhno potrebo, da je bilo le-to še toplejše.

Brez kavice tudi tu ni šlo, zato smo naredili postanek v znanem Primoštenu, kjer smo se na 26°-27° predajali vročem soncu in (spet) rekli kakšno o turneji in tekmi in... 

Naslednja postaja je bila Vinica oziroma malo dlje, kjer so nas prav domače sprejeli v eni od obcestnih gostiln in nam tudi servirali odlično pojedino in pijačo. Nato je ostala le še dobra ura vožnje domov in do uspešnega zaključka turneje Split 2013.

Na koncu se zahvaljujemo malo starejšim želvakom (over 50/60), ki so se družili in švicali z nami: Beštija (po slovensko Zver), ki je nosil tudi kapetanski trak, Ljubo, Pinco, Polak, Aco, Duh, Crni in večni Planta.

S tem tudi vabimo te generacije starih želv, da se nam pridružite ob sredinih treningih na igrišču (do nadaljnega) oziroma v telovadnici v hladnejših dneh.

SLIKE

Izpod peresa Vito Wolfa