RK Ljubljana > Veterani > Novice > EGOR 2012

Novice

EGOR 2012

12.03.2012
EGOR 2012

Veteranska ekipa se bo letos junija prvič udeležila veteranskega rugby turnirja, na katerem bodo ekipe iz vsega sveta, predvsem pa iz evropskih držav. Turnir pod okriljem Veteranske rugby organizacije EGOR se bo odvijal v Trstu (Italija).

EGOR je kratica za European Golden Oldies Rugby. Gre za veteransko tekmovanje igralcev starejših od 35 let. Zgodba se je začela leta 1992 na Nizozemskem, ko je nastopilo 18 ekip iz 8 držav. EGOR 2012 bo že enajsti po vrsti. Letos imamo srečo, da bo ta turnir v naši bližini v prenovljenem športnem parku Ervatti v kraju Prosek (Prosseco) pri Trstu od 14.06. – 18.06.2012. Veteranska ekipa Rugby kluba Ljubljana se ga bo udeležila kot ena od petdesetih ekip iz 14 evropskih držav. Prijavljeni sta tudi dve ekipi iz Argentine in Avstralije, ki bosta predstavljali rugby iz južne poloble. Znano je, da so Avstralci dvakratni svetovni prvaki in ena od dežel, ki dajejo smernice razvoju rugbyja v svetu. Po podatkih organizatorja naj bi se tega turnirja udeležilo več kot 3000 igralcev, povabljenih gostov, prijateljev in družinskih članov. Med njimi bodo udeleženci, ki so igrali za reprezentance držav od koder prihajajo.

Vabimo vse 'stare' igralce Rugby kluba Ljubljana, da se nam pridružijo in se z nami udeležijo naših 'treningov' oziroma tekem. Dosegljivi smo tudi na epoštnem naslovu: veterani@rugbyljubljana.si, kjer vam bomo z veseljem odgovorili.