RK Ljubljana > Tekme > U18: RK Ljubljana - RK Zagreb

Tekma

Oval, Stanežiče, 07.04.2013
Regionalna liga
U18: RK Ljubljana
22 (17)
RK Zagreb
14 (7)
Akcije
Postava

U18: RK Ljubljana - RK Zagreb

Za mladinsko ekipo RK Ljubljana je prva letošnja odigrana tekma, katera se je zaključila v prid domače ekipe z zmago 22:14 (17:7).

Ekipa Zagreba je v Ljubljano pripotovala zgolj z 13 igralci, kar pa se na igrišču ni poznalo, saj je gostujoča ekipa povedla že v 4 minuti tekme in povedla z 7:0. Po zgodnjem zadetku gostov, so se mlade Želve vendarle zbrale in po lepem prodoru kapetana Puša dosegle zadetek in zmanjšale vodstvo na 5:7.

V igri je bilo videti kar nekaj nervoze, neuigranosti in pomanjkanje treninga z žogo, a je malda ekipa Ljubljane vendarle po lepem prodoru v sredini prvega polčasa Gašperja Petelina dosegla zadetek za vodstvo 12:7 in s tem dala zagon za še agresivnejši in napadalnejši pristop do tekme. V drugi polovici prvega polčasa je kapetan Puš dosegel še en zadetek za vodstvo 17: 7, kar je bil tudi rezultat polčasa.

Drugi polčas so mlade Želeve začele bolj zbrano, več je bilo podaj, povezanih akcij in predvsem podpore v napadu, obramba je bila na mestu, bilo je kar nekaj dobrih priložnosti za zadetek in eno izmed njih je izkoristil tudi hitri Samo Avguštin, kateri je po lepem in močnem prodoru dosegel povišanje vodstva na 22:7.

Proti koncu tekme so igralci Zagreba napadli z vso silo in uspeli zmanjšati rezultat na končnih 22:14.

Kaj reči na prve vtise s tekme. Pozna se odsotnost dobrih pogojev za trening in možnost trninga z žogo na travnati površini, posledično zaradi tega trpi uigranost ekipe, katera je kljub vsem težavam pokazala, da ima srce in voljo da pristopi s takim odnosom še k preostalim tekmam, ki jih čaka.

Predvsem gre pohvaliti kapetana ekipe Tilena Puša, kateri se je za dobrobit ekipe in soigralcev/prijateljev odločil priti na tekmo in ne na praznovanje bratove slovensosti in s tem pokazal in zarisal smernice svojim soigralcem, da se je za ta šport kdaj potrebno tudi čemu odpovedati in žrtvovati za ekipo.

Postava RK Ljubljane U18:

1. Lev Lah
2. Gašper Unetič
3. Nejc Drašler
4. Domen Dobnikar
5. Klemen Hribar
6. Gašper Tivadar
7. Tilen Puš (C) (10)
8. Matevž Pezdir
9. Uroš Petrič
10. Jure Petrič
11. Samo Avguštinčič (5)
12. Denis Močnik
13. Gašper Petelin (7)
14. Janez Ručigaj
15: Pavel Kapun
16. Gregor Lindič
17. Tom Maierle
18. Milan Stojnić
19. Jakob Taljat 

Trenerja: Goran Djuratović in Siniša Djukić