RK Ljubljana > Tekme > RK Nada Split - RK Ljubljana

Tekma

Split, 08.12.2018
RK Nada Split
37 (15)
RK Ljubljana
13 (10)
Akcije
Postava
1 Tit Hočevar
2 Lovro Sambol
3 Tim Nigrl
4 Peter Gobec
5 Jernej Šercer
6 Simon Kapun
7 Žan Fogec
8 Grega Miljuš
9 Enej Radelj-Šemrov
10 Peter Kavčič
11 Gal Okič
12 Matevž Kadunc
13 Juš Penko
14 Tadej Puš
15 Žiga Burnik
16 Igor Okič
17 Haris Oruć
18 Črt Železnik
19 Bor Jamnik

RK Nada Split - RK Ljubljana

RK Ljubljani ni uspel veliki met in premagati hrvaškega prvaka RK Nado iz Splita ter osvojiti naslov prvaka razširjenega hrvaškega prvenstva. Tekma, ki je potekala v težkih vremenski razmerah se je končala z rezultatom 37:13 (15:10).

Dež, mraz in burja sta močno otežila igralne pogoje obema ekipama. Splitčani so bolje pričeli tekmo in kmalu iz kazni in zadetka povedejo 10:0. Sledi še poškodba Oruća, katerega zamenja mladi Kapun. Nato Ljubljančani preko Burnika znižajo rezultat, a že v naslednjem napadu po veliki napaki gostov dosežejo lahek zadetek za vodstvo 15:3. Nato se gostje iz Ljubljane prebudijo in kljub težkim razmeram uspejo širiti igro ter iskati luknje v obrambi domačih. Pred koncem prvega polčasa po hitro izvedeni kazni Nigerl doseže zadetek, katerega Burnik uspešno potrdi za 15:10, kar je bil rezultat polčasa.

Tudi drugi polčas so bolje začeli Ljubljančani in hitro znižali rezultat na 15:13 in vse je kazalo še na eno v vrsti izenačenih tekem dveh veliki rivalov. Nato so se začele velike težave gostov predvsem v avtu, kjer nikakor niso mogli osvojiti svoje žoge, kar je onemogočalo napadalno igro. Domači so z nekaj menjavami še dvignili tempo igre in z organizirano igro stisnili Ljubljančane na svojo polovico, ter dosegli tri zadetke na katere gostje niso imeli odgovora. 

Kljub porazu so lahko Ljubljančani zadovoljni s predstavo, saj so nastopili v precej premešani postavi, ponovno pa so se izkazali mladi igralci na čelu z Fogcem in Kapunom.

Pohvale gredo ekipi za predstave v celotni sezoni, ki je bila dolga in naporna. Kljub majhnemu kadru igralcev je ekipi uspelo do zadnje tekme biti v igri za osvojitev prvaka, a se na koncu žal ni izšlo.

Za konec še pohvala ekipi Nade iz Splita za izvrstno predstavo v težkih pogojih. Želimo jim veliko sreče v soboto 15.12., ko igralo finalno tekmo za prvaka Hrvaške prosti ekipi HARK Mladosti.

Foto: Maja Prgomet