RK Ljubljana > Tekme > RK Ljubljana - HARK Mladost

Tekma

Ljubljana, 10.11.2018
RK Ljubljana
26 (7)
HARK Mladost
33 (21)
Akcije
Postava
1 Blaž Pilko
2 Lovro Sambol
3 Igor Okič
4 Tadej Puš
5 Grega Miljuš
6 Žan Fogec
7 Jernej Šercer
8 Haris Oruć
9 Enej Radelj-Šemrov
10 Žiga Burnik
11 Gal Okič
12 Urban Volavšek
13 Juš Penko
14 Matevž Kadunc
15 Anže Troppan
16 Iztok Javornik
17 Mitja Rezar
18 Črt Železnik
19 Peter Kavčič
20 Peter Gobec
21 Bor Jamnik

RK Ljubljana - HARK Mladost

Na Ovalu smo v soboto ponovno spremljali razburljivo tekmo v kateri je ekipa HARK Mladosti na koncu zasluženo premagala Ljubljančane z rezultatom 33:26 (21:7).

Že v prvem polčasu tekme je bilo videti, da bodo domači tokrat zelo težko prišli do nove zmage. Gostje iz Zagreba so predstavili kot zelo čvrsta in uigrana ekipa, katero vodi v soboto odlični Nik Jurišić, ki je skozi celotno tekmo povzročal preglavice domačim. Že v 3. minuti so gostje po napaki obrambe domačih prišli do vodstva 7:0. Ljubljnačani so igrali v krču in brez energije, kar je najbrž posledica viroze, s katero se je pretekli teden borilo kar nekaj igralcev. Domači so sicer kmalu izenačili in pokazali nekaj dobrih akcij, vendar je bilo v zaključku vse preveč napak, katere so gostje izkoristili in do konca polčasa dosegli še dva zadetka za vodstvo 7:21.

Po nekaj ostrih besedah trenerjev in menjavah so domači drugi polčas začeli bolje. Penko je z zadetkom hitro znižal rezultat in igralo se je precej bolj napadalno. Radelj-Šemrov je izkoristil nepazljivost gostujoče obrambe in znižal rezultat na vsega 2 točki. Ko je že kazalo na popolen preobrat so gostje ponovno izkoristili predvsem nedisciplino domačih in dosegli še dva zadetka. Domači so nato le strnili svoje vrste in v 75.minuti preko Železnika znižali rezultat na 26:33. V zadnjih minutah so poizkušali priti do izenačenja vendar je izvrstni Jurišić domača s nogo pošiljal nazaj na svojo polovico, tako da se je tekma končala z zasluženo zmago gostov.

"Gostje so danes zasluženo zmagali. Po težki tekmi prejšni teden glave niso bile na pravem mestu. Za večino je bila to že osma tekma v tej sezoni in pozna se že utrujenost v ekipi. V tem tednu se moramo regenerirati in se pripraviti na težko gostovanje v Sinju." je po tekmi povedal trener domačih Rober Puconja.   

Pred tekmo so se pomerili ekipi U10 in U12 obeh klubov. Rezultat ni bil v prvem planu, so pa mlade želvice prikazale všečno igro in borben ekini duh. Bravo za vse!

Foto: Boris Gorički

Rugby 2018,RK Ljubljana vs HARK Mladost