RK Ljubljana > Tekme > HARK Mladost - RK Ljubljana

Tekma

Zagreb, 15.09.2018
HARK Mladost
28 (14)
RK Ljubljana
36 (15)
Akcije
Postava
1 Mitja Rezar
2 Lovro Sambol
3 Igor Okič
4 Domen Dobnikar
5 Grega Miljuš
6 Žan Fogec
7 Jernej Šercer
8 Haris Oruć
9 Enej Radelj-Šemrov
10 Peter Kavčič
11 Tadej Puš
12 Urban Volavšek
13 Juš Penko
14 Bor Jamnik
15 Matevž Kadunc
16 Iztok Javornik
17 Blaž Pilko
18 Simon Kapun
19 Svit Jaklič
20 Ambrož Gantar

HARK Mladost - RK Ljubljana

V soboto se je ekipa RK Ljubljane v Zagrebu pomerila z večnim tekmecem in prijateljskim klubom HARK Mladostjo.

Želve so tokrat tekmo pričele z močnim pritiskom nad domačini, a se je tem uspelo ubraniti z dobro taktično brco Jurišića, ki je nekaj minut kasneje Mladost ponesel v vodstvo. Ljubljana se je po napaki v obrambi zbrala ter nadaljevala s pritiskom v napadu, na katerega mladost ni imela odgovora. Za Ljubljano je po nepazljivosti obrambe ob raku zadel kapetan Radelj Šemrov, Kavčiču zaradi oddaljenosti od brank žal ni uspelo pretvoriti, je pa tekom tekme z izvrstnimi pretvorbami in kaznijo dosegel 11 pik.

Sledila je napeta in zanimiva rugby tekma, ki jo je spremljalo navijanje iz tribun. Ljubljana je večino napadov Mladosti ubranila, a je domačinom vseeno uspelo priti do končnih 28 pik. Ljubljana je na popolnoma vse pike odgovorila odločno, odigrala enotno in hitro igro s tem pa omogočila, da so zadetke dosegli še Pilko, Jaklič in pa Puš, ki je tokrat nastopil v vlogi linijskega igralca. Pilko je sicer zadel še drugič, a pri tem podrl blazine na brankah, tako da je sledila sodniška prekinitev zaradi varnosti, po prekinitvi pa kazen za Ljubljano. Oruč je z hitrim izvajanjem prodrl čez obrambo ter dosegel polaganje, a je igro pred tem prekinil sodnik. Po daljši prekinitvi in pogovoru sodnika z kapetani se je igra nadaljevala z kaznijo Ljubljane 10 metrov pred poljem zadetka. Izgledalo je, da bodo ljubljančani brcali na branke, a je Radelj Šemrov z hitrim izvajanjem presenetil obrambo, ki se je osredotočila na Miljuša in Javornika, ter dosegel ponoven zadetek. S pretvorbo Kavčiča je bila Ljubljana neujemljiva do konca tekme.

Končni rezultat 28:36 za Ljubljano.

Za Ljubljano je tokrat debitiral Žan Fogec, ki se je dobro ujel z ekipo: "V čast mi je, da sem dobil priložnost zaigrati za člansko ekipo. Na trenutke je bilo težko, a so nas mlajše člane ostali podprli in nenehno vzpodbujali, kar nam je dvignilo samozavest in pozitivno vplivalo na igro."

Postava: Rezar, Sambol, I. Okič, D. Dobnikar, Miljuš, Fogec, Šercer, Radelj Šemrov (10) c., Kavčič 11, Puš (5), Volavšek, Penko, Jamnik, Kadunc; Pilko (5), Javornik, Gantar, Kapun, Jaklič (5).