RK Ljubljana > Tekme > ZRS Zagreb - RK Ljubljana

Tekma

Zagreb, 17.03.2018
Regionalna liga
ZRS Zagreb
18 (8)
RK Ljubljana
14 (14)
Akcije
12' Urban Volavšek
12' Žiga Burnik
18' Jaka Sajevic
18' Žiga Burnik
45' Urban Volavšek
50' Lev Lah
50' Igor Okič
Postava
1 Lev Lah
2 Iztok Javornik
3 Blaž Pilko
4 Domen Dobnikar
5 Jernej Šercer
6 Jaka Sajevic
7 Črt Železnik
8 Grega Miljuš
9 Enej Radelj-Šemrov
10 Žiga Burnik
11 Matevž Kadunc
12 Urban Volavšek
13 Juš Penko
14 Anže Troppan
15 Gal Okič
16 Igor Okič
17 Nace Kirn
18 Tadej Puš
19 Simon Kapun
20 Svit Jaklič
21 Bor Jamnik

ZRS Zagreb - RK Ljubljana

V prvem krogu Regionalnega Ragbi Prvenstva je RK Ljubljana gostovala pri selekciji Zagreba, sestavljeni iz klubov HARK Mladosti, RK Zagreba, RK Lokomotive in RK Novi Zagreb, ki so se izkazali za nadpovprečnega nasprotnika. Obe ekipi sta pričakovali malce drugačno, zaprto tekmo, saj je večdnevno deževje dobro namočilo igrišče, ki pa sicer v nekaterih redkih in dobrih fazah igre ni dosti vplivalo na ekipi, ki sta v prvem polčasu predvsen testirali nasprotnika. Bolje jo je odnesla RK Ljubljana, ki je zadela najprej preko Sajevica, ki je po premišljenih hitrih fazah v napadu izkoristil neorganiziranost in počasno adaptacijo nasprotnika, ter preko luknje v raku prodrl v polje zadetka. Nekaj minut kasneje je A. Troppan dobro predvidel potezo nasprotnega odpiralca igre, ko se je ta postavil na pozicijo za dolgi strel, ter žogo suvereno ujel in odprl proti napad, kjer je v podpori imel Sajevica, ki je po offloadu stekel v polje zadetka. Po intervenciji stranske sodnice so zadetek razveljavili, ker je Sajevic stekel izven igrišča, ki je sicer bilo skoraj neoznačeno, zastavici na črti zadetka pa sta bili postavljeni meter izven igrišča. Ljubljančane je to razjezilo ter nekaj minut kasneje so preko dobrega skrama ustvarili platformo za akcijo Miljuša, ki je nase pritegnil tretjo linijo, žogo oddal spojki Radelj Šemrovu, kateri je z ostrim tekom v kanal nasprotnega odpiralca igre ustvaril luknjo za U. Volavška, ki je pod kotom prejel žogo, na napačni nogi ujel nasprotnika ter z lahkoto prodrl v polje zadetka, tokrat je sodniška trojica morala priznati zadetek.

Na odmor je Ljubljana odšla z vodstvom 14 pik. Drugi polčas je pripadal selekciji Zagreba, ki so sicer z menjavo na spojki igro upočasnili do te mere, da je ljubljana lahko ubranila vsak napad. Zadnjih 35 minut je zaznamoval niz vprašljivih odločitev sodniške trojice, ki je dosodila zadetek za selekciji Zagreba čeprav je suvereni G. Okič zadržal igralca na svojem telesu ter mu preprečil polaganje, kar so priznali tudi igralci Zagreba a se sodnice za to niso zmenile. Edini pravi zadetek, kjer so Zagrebčani premagali Ljubljano je prišel iz naučene akcije iz lineouta 5 metrov stran od zadetka. Sledil je niz kazni proti Ljubljani predvsem v rucku, kjer sodnice niso dopuščale nikakršne "counter rucking" igre, čeprav jo ragbi pravila omogočajo. Nekaj podobnih in zanimivih kazni je bilo dodeljenih tudi za Ljubljano, ki pa jih na žalost niso izkoristili, vse skupaj pa je predvsem umrtvilo igro.

Trener Robert Puconja je po tekmi ostal mnenja, da je Ljubljana na trenutke igrala dobro igro, vendar pa je nezbranost in neuigranost vplivala na to, da akcij niso uspešno pretvorili v točke. Trener skrama Nace Kirn, se mu je pri tem pridružil ter podal nekaj kritik na delo skrama, ki v določenih fazah ni poskrbel za potrebno podporo v fazah, zaradi česar se je žoga upočasnila. Ljubljana bo morala v prihodnje igrati bolj globoko igro z večjo konkerentnostjo skrama. Ekipa se bo morala prav tako adaptirati na sojenje neizkušenih sodnikov, ki v zadnjem času žal postajajo stalnica, čeprav gre za tekme regionalne lige

Foto: Berislav Rožman