RK Ljubljana > Tekme > RAK Olimpija - RK Ljubljana

Tekma

Štepanjsko naselje, 21.10.2017
Državno prvenstvo
RAK Olimpija
13 (10)
RK Ljubljana
32 (5)
Akcije
33' Haris Oruć
38' Iztok Javornik
38' Lovro Sambol
40' Tadej Puš
40' Grega Miljuš
42' Blaž Pilko
52' Haris Oruć
59' Blaž Pilko
59' Peter Kavčič
64' Blaž Pilko
65' Gal Okič
65' Simon Kapun
67' Domen Dobnikar
67' Svit Jaklič
75' Enej Radelj-Šemrov
75' Bor Jamnik
77' Enej Radelj-Šemrov
Postava
1 Igor Okič
2 Iztok Javornik
3 Blaž Pilko
4 Domen Dobnikar
5 Peter Gobec
6 Črt Železnik
7 Jernej Šercer
8 Haris Oruć
9 Enej Radelj-Šemrov
10 Peter Kavčič
11 Tadej Puš
12 Urban Volavšek
13 Juš Penko
14 Matevž Kadunc
15 Gal Okič
16 Lev Lah
17 Lovro Sambol
18 Grega Miljuš
19 Simon Kapun
20 Anže Troppan
21 Svit Jaklič
22 Bor Jamnik
23 Žiga Burnik

RAK Olimpija - RK Ljubljana

V tekmi državnega prvenstva je RK Ljubljana premagala RAK Olimpijo z rezultatom 32:13 (5:10). Po bledem začetku so Ljubljnačani v drugem polčasu le strnili svoje vrste in zanesljivo premagali mestnega tekmeca.

Ljubljančani so tekmo začeli precej bledo, saj se niso držali sistema igre, v napadu je bilo preveč samostojnih akcij in veliko število napak. Obramba je sicer delovala čvrsto in organizirano. Domače je v vodstvo popeljal Subašić s strelom iz odskoka. Želve so sicer napadale vendar je bilo vse preveč padlih žog, kar je izkoristil odlični Subašić, ki je z dolgimi streli goste vračal pred njihov prostor zadetka. Po kazni gostov so domači dobro izvedli avt pred prostorom zadetka gostov in Hvalec je dosegel zadetek, katerega je potrdil Mihelič za vodstvo 10:0. Želve so ponovno napadala, na nasprotni strani pa je Subašić izkoristil vsako napako in gosto vračal na njihovo polovico. Gostje so le prišli do zadetka v 33.minuti, ko je po dobro izvedenem avtu Oruć znižal rezultat na 5:10. DO konca polčasa so Ljubljančani imeli še dve priložnosti za izenačenje, vendar so obakrat izgubili žogo v kontaktu in tako se je polčas končal z 10:5 za domače.

Med polčasom je trener Fenton zahteval od ekipe naj igrajo potrpežljivo in organizirano, predvsem pa bolj koncentrirano v zaključnih fazah. 

Igralci so navodila prenesli na teren in v zgolj 15 minutah s tremi zadetki spreobrnili rezultat, predvsem pa igral bolj povezano z hitrim širjenem žoge, kar je domačim povzročalo precej težav. Obramba je še naprej delovala zelo čvrsto in domači so težko prihajali do priložnosti, da razvijejo svojo igro. V zadnjem delu igre sta Pilko in Radelj-Šemrov poskrbela za končni rezultat tekme 32:13 in tako je zmaga zasluženo pripadla Ljubljančanom. Pohvala gre tudi ekipi Olimpije za izredno korektno in borbeno predstavo.

Sedaj sledi reprezentančni premor, ko bodo slovenski igralci združili svoje moči in se skušali, kar najbolje pripraviti na tekmi z Srbijo naslednjo soboto in Slovaško (4.11.) v Ljubljani.

Fotografije sobotne tekme državnega prvenstva med  Rugby Klub Ljubljana in Rugby Olimpija izpod objektiva Galeria piksi.work

Posted by Rugby Klub Ljubljana on Monday, 23 October 2017