RK Ljubljana > Tekme > HARK Mladost - RK Ljubljana

Tekma

Zagreb, 18.11.2017
HARK Mladost
38 (19)
RK Ljubljana
26 (14)
Akcije
25' Peter Gobec
25' Peter Kavčič
34' Haris Oruć
34' Peter Kavčič
41' Blaž Habjanič
41' Bor Jamnik
64' Peter Kavčič
76' Bor Jamnik
76' Peter Kavčič
Postava
1 Igor Okič
2 Iztok Javornik
3 Blaž Pilko
4 Peter Gobec
5 Lev Lah
6 Blaž Habjanič
7 Simon Kapun
8 Haris Oruć
9 Enej Radelj-Šemrov
10 Peter Kavčič
11 Svit Jaklič
12 Urban Volavšek
13 Juš Penko
14 Tadej Puš
15 Matevž Kadunc
16 Bor Jamnik

HARK Mladost - RK Ljubljana

Ljubljančani so v 6.kolu razširjenega hrvaškega prvenstva izgubili na gostovanju v Zagrebu pri HARK Mladost z rezultatom 38-26 (19:14). RK Ljubljana je v Zagreb potovala v oslabljeni sestavi, saj je manjkalo precej standardnih igralcev zaradi poškodb ali službenih obveznosti. Dobro tekmo dveh precej enakovrednih ekip je zaznamovalo slabo sojenje, ki je na obeh straneh vneslo precej nepotrebne nervoze.

Začetek tekme je bili precej podoben kot pretekli teden prosti Splitu in v 20.minuti so gostje z tremi zadetki vodili že z visokih 19:0. Nato so se Ljubljančani nekoliko prebudili in igrali bolj koncentrirano in do konca polčasa preko Gobca in Oruća dosegli dva zadetka, katera je Kavčič potrdil in na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 19:14.

Takoj na začetku drugega polčasa se je poškodoval v prvem polčasu odlični Habjanič, kar je bila še dodatna težava za goste. Domači so stopnjevali pritisk in preko močnega skrama in odličnega organizatorja igre Jurišiča hitro povišali vodstvo na 38:14.  Ljubljančani se kljub temu niso predali in v drugem delu zaigrali precej bolje. Najprej je je po lepi akciji zadetek dosegel Kavčič, nato pa je po hitrem protinapadu zadetek dosegel še Jamnik. Do konca tekme so Ljubljančani imeli še nekaj priložnosti, da se rezultatsko približajo, vendar so domači s čvrsto obrambo nekajkrat preprečili zadetek na sami črti zadetka.

Kljub oslabljeni sestavi ekipe je ekipa odigrala dobro tekmo. Po slabem začetku so se fantje vrnili v tekmo, vendar je bila v soboto ekipa Mladosti enostavno premočan nasprotnik. Zahvale tudi HARK Mladost za fer tekmo in izkazano gostoljubje po tekmi.

Postava in strelci

Slike by Dario Vuksanovič