RK Ljubljana > Člani > Novice > Srečanje mobilnosti projekta EU Erasmus v Ljubljani

Novice

Srečanje mobilnosti projekta EU Erasmus v Ljubljani

03.05.2022
Srečanje mobilnosti projekta EU Erasmus v Ljubljani

Ragbi klub Ljubljana je na četrtem obisku mobilnosti gostil partnerje iz projekta »Ragbi za otroke«.

Zadnje, četrto srečanje Mobilnostnega obiska je potekalo v okviru projekta »Ragbi za otroke«. Projektne partnerje je 22. in 23. aprila gostil Ragbi klub Ljubljana. Srečanja so se udeležili vsi predstavniki partnerskih klubov; Ragbi klub Dragon Brno, Ragbi klub Zagreb, Ragbi klub Dubrovnik in Superkid Zagreb.

Prvi dan srečanja so gostitelji goste popeljali po prelepi Ljubljani, kjer so se lahko sprehodili po znamenitostih. Druženje se je nadaljevalo s skupno večerjo in izmenjavo idej, s katerimi bi klubi lahko izboljšali svoj položaj.

Naslednji dan sta gostitelja Robert Puconja in Damjan Volavšek srečanje začela s predstavitvijo zgodovine ragbija v Sloveniji. Ragbi klub Ljubljana ima dolgoletno tradicijo, ustanovljen je bil leta 1962 in je v svoji zgodovini dosegel številne dobre rezultate na tekmovanjih v regiji. Partnerji so se seznanili z organizacijo kluba, trenerji in strukturo tekmovalcev. Srečanje se je nadaljevalo z ogledom igrišča in klubskih prostorov, ki so zares fantastični. Klub ima; garderobe, telovadnico, sejno sobo in klubski prostor za druženje. S SWOT analizo, ki je sledila, so partnerji ugotovili, da so prednosti kluba velik entuziazem in angažiranost nekdanjih igralcev in prostovoljcev, zgrajena mreža sodelovanja in udeležbe na tekmovanjih s klubi iz sosednjih držav, dobra klubska zmogljivost in dolgoletna tradicija, ki jo neguje klub. Klub je v svojih načrtih za prihodnost poudaril razvoj otroškega ragbija in pritegnitev čim večjega števila otrok v ragbi. Partnerji so se strinjali, da je to eden najpomembnejših ciljev vseh klubov.

Po srečanju so gostitelji organizirali kosilo in druženje, ki je trajalo vse popoldne. Partnerji so ugotovili, da so tovrstna druženja in izmenjave izkušenj zelo koristna za vse in jih je treba pogosteje organizirati.