RK Ljubljana > Člani > Novice > Tretje srečanje mobilnosti projekta EU Erasmus v Brnu

Novice

Tretje srečanje mobilnosti projekta EU Erasmus v Brnu

08.04.2022
Tretje srečanje mobilnosti projekta EU Erasmus v Brnu

V Brnu je pretekli konec tedna potekalo tretje srečanje mobilnostnih obiskov EU Erasmus+ projekta "Ragbi za otroke"

Rugby klub Dragon Brno je gostil projektne partnerje iz Rugby kluba Dubrovnik, Ragby klub Zagreb, Superkida in Rugby klub Ljubljana. Nosilec tega projekt je Rugby klub Dubrovnik, ki je na projektu zbral ragbi prijatelje iz treh različnih država, da bi izmenjali znanja in izkušenje pri razvoju ragbija za otroke. Tretji obisk mobilnosti je del projektnih aktivnosti, preko katerih partnerji spoznavajo zmogljivost in način delovanja drugih klubov.

Projektno srečanje se je začelo v prostorih Rugby kluba Brno, kjer je športna direktorica in glavna trenerka kluba Linda Vratnickova pozdravila projektne partnerje. Linda je navzoče popeljala skozi prostore kluba, ki so predvideni za srečanja in druženje.  Gostje so se saznanili z zgodovino ragbija v Brnu in na Češkem. Po uvodu Linda je predstavila klub; njegovo organiziranost, strukturo, članstvo, trenerje in delovne modele. Orisala je tudi načrte za prihodnost kluba.

Obisk se je nadaljeval z ogledom klubskih objektov, ki vključujejo: šest slačilnic, telovadnico, sobo za trenerje, klubski pub, glavno igrišče in spremljevalni objekti. Kmalu so se pogovori  nadaljevali z izmenjavo idej, kako k ragbiju pritegniti čim več otrok in jih motivirati, da v ragbiju ostanejo do starejše starosti. Skozi primerjavo klubov in njihovih možnosti, je bilo ugotovljeno, da je ragbi klub Brno na zelo visoki profesionalni ravni. Objekti, igrišča in pogoji za trening so odlični. Na koncu srečanja so klubi naredili Swot analizo gostiteljev s primerjavo prednosti in slabosti.

Po slavnostnem delu se je druženje nadaljevalo s hitrim kosilom pred ragbi tekmo club Dragon Brno vs Praga Praga. Čeprav so gostitelji izgubili, so prisotni lahko uživali v res odlični tekmi. Druženje se je nadaljevalo zvečer. Naprej letni plesni bal Rugby kluba Brno, ki so se ga udeležili vsi udeleženci projekta. To je bila priložnost za srečanje s športnimi legendami iz Češke, nekdanjimi ter sedanji igralci, trenerji ter klubskim osebjem.

V Ragbi klubu Dubrovnik so izrazili zadovoljstvo nad še enim konstruktivnim srečanjem in izmenjavo izkušenj. Od ragbi kluba Brno, ki je najstarejši in največji klub med partnerji, se zagotovo lahko veliko nauči.