RK Ljubljana > Člani > Novice > Člani poraženi pri HARK Mladosti, mladinci odlični

Novice

Člani poraženi pri HARK Mladosti, mladinci odlični

17.09.2019
Člani poraženi pri HARK Mladosti, mladinci odlični

V prvem krogu razširjenega prvenstva hrvaške je RK Ljubljana na gostovanju pri HARK Mladost zabeležila visok poraz. Domačini so bili prepričljivo boljši z rezultatom 51:26 (36:5).

Domači so že od samega začetka igrali v visokem tempu in z hitro ter organizirano igro povzročali težave obrambi ljubljančanov, ki pa vsaj v prvem polčasu ni bila na nivoju, kakršnega smo vajeni. Veliko zgrešenih obaranj, slabo postavljenje in pokrivanje prostora ter neodločnost je rezultiralo v kar petih zadetkih domačinov v prvem polčasu.

V drugem polčasu so Ljubljančani vzpostavili ravnotežje in nekoliko bolje zaigrali tudi v obrambi, kar se je poznalo tudi v napadu saj smo videli nekaj lepo izpeljanih napadov in zadetkov. 

Vsekakor je v igri Ljubljančanov še precej rezerv, predvsem v uigranosti in fizični pripravljenosti, kar bodo skušali odpraviti do prihodnje tekme.

Na sosednjem igrišču se je odvijal turnir Zagrebške ragbi zveze, kjer so nastopali naši selekciji U12 in U16. Navdušili so naši fantje iz selekcije U12 in osvojili končno 1.mesto, medtem ko fantje iz selekcije U16 morali priznati premoč le RK Zagreb in tako osvojili končno 2.mesto. Čestitke!

Foto: Berislav Rožman