RK Ljubljana > Člani > Novice > Napoved nove rugby sezone 2019/2020

Novice

Napoved nove rugby sezone 2019/2020

12.09.2019
Napoved nove rugby sezone 2019/2020

V soboto, 14.9.2019 se pričenja nova rugby sezona 2019/20 v kateri bo RK Ljubljana nastopala v razširjenem hrvaškem prvenstvu, regionalni ligi in državnem prvenstvu. Ekipa je s pripravami na novo sezono pričela že v mesecu avgustu, vendar se je zaradi dopustov treniralo v okrnjeni sestavi. Zaključne priprave na sezono so se letos odvile v Ljubljani, saj je bil  Olimpijski športni center Planica v tem času polno zaseden.

V ekipi večjih novost ni. Trener članske ekipe ostaja Robert Puconja, kateremu bo letos pomagal Žiga Burnik, ki bo zaradi poškodbe primoran izpustiti letošnjo sezono. V ekipo se vrača Jaka Sajevic, ki je spomladanski del sezone preživel na Novi Zelandiji in uspešno nastopal za eno najboljših novozelandskih ekip RFC Ponsonby iz Aucklanda. Po daljšem premoru zaradi poškodbe je povratnik v ekipo tudi Scott Jewel, ki bo okrepil ekipo na centrskih pozicijah. Matevž Kadunc bo v tej sezoni igral v nemški ligi pri moštvu iz Frankfurta.

Prvi test za Ljubljančane bo že to soboto, ko ekipa potuje v Zagreb k aktualnim regionalnim prvakom HARK Mladost, ki je v lanskem letu z odličnimi predstavami zasluženo osvojila naslov najboljše ekipe v regiji. Pred Ljubljančani je tako velik izziv in sicer zmaga na gostovanju, ki pa bo vse prej kot lahka. Kljub nekaterim odsotnosti (šolske in ostale obveznosti) ekipa potuje v Zagreb visoko motivirana in komaj čaka prvo tekmo sezone.

Konkurenca v razširjenem hrvaškem prvenstvu bo letos zelo izenačena. Poleg najboljših hrvaških ekip HARK Mladosti in RK Nade iz Splita bo ekipa iz Sinja vsekakor resen kandidat za osvojitev naslova, v tekmo za naslov pa resno vstopa tudi RK Zagreb, ki je v svoje vrste privabil nekaj močnih okrepitev, ki bodo v kombinaciji z talentirano mlado ekipo vsekakor konkurenčni vsem ekipam, kar so že dokazali na trening tekmi z RK Nado iz Splita.

Naše mladinske selekcije pridno trenirajo že od konca počitnic in se že pripravljajo na prve tekme (Zagreb, Dunaj, Gorica). Pričeli so se novi vpisi v vse selekcije, zato vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružijo.

Skratka, rugby se vrača na igrišča zato vabimo vse podpornike, da nas spodbujate na tekmah in uživate v najlepši igri na svetu.