RK Ljubljana > Člani > Novice > Mladinci v polnem pogonu, člani brez tekme

Novice

Mladinci v polnem pogonu, člani brez tekme

03.04.2017
Mladinci v polnem pogonu, člani brez tekme

V soboto smo na Ovalu bili priča pravemu ragbi dnevu, katerega je nekoliko pokvarila odpoved tekme članskih ekip (HARK Mladost zaradi velikega števila poškodb ni pripotovala v Ljubljano), vendar so številni gledalci kljub temu v lepem in sočnem vremenu uživali v predstavah mladinskih selekcij.

Prvi so se pomerili otroci v kategoriji U10. Vedno večja ekipa mladih Želvic se je gostom dobro upirala vendar je na  koncu morala priznati premoč (15:30) malce izkušenejšim gostom iz Zagreba. Sledila je tekma v kategoriji U12, kjer so domači bili prepričljivo boljši od gostov iz Zagreba (40:5). Rezultat vsekakor ni bil v prvem planu, predvsem je bilo pomembno nabiranje novih izkušenj in dejstvu, da so otroci po tekmah bili zelo zadovoljni in že komaj čakajo nove tekme.

Na koncu sta se pomerili še ekipi U16, kjer pa smo lahko videli pravo borbo in nekaj zares lepih akcij na obeh straneh. Kljub zgodnjemu vodstvu domačih, so gostje hitro izenačili in kmalu za tem preko nekaj lepih prodorov igralcev linije prešli v vodstvo. V drugem polčasu so se domači sicer rezultatsko približali, vendar so na koncu morali priznati premoč vrstnikom iz HARK Mladosti, ki so zmagali z rezultatom 34:22.

Po tekmi je bil trener domačega moštva Siniša Đukić zadovoljen s predstavami: "Zelo sem zadovoljen s predstavami danes. Najmlajših (U10 in U12) je vedno več in iz tekme v tekmo bolj spoznavajo ragbi. Ekipa U16 se je odlično kosala z izkušenejšim nasprotnikom skozi celo tekmo. V drugem polčasu so priložnost za igro dobili vsi igralci, kar je najbolj pomembno. Že se veselimo novih tekem."  

Tekma članskih ekip je prestavljena na kasnejši datum.