RK Ljubljana > Člani > Novice > Borut Grgič: Wear Your Pride

Novice

Borut Grgič: Wear Your Pride

13.02.2017
Borut Grgič: Wear Your Pride

Borut Grgič, bivši igralec RK Ljubljane in reprezentant Slovenije, sedaj pa uspešen poslovnež, ter eden največjih podpornikov našega kluba preko znamke Wear Your Pride, brez katerega bi klub težko deloval. Ob njegovem zadnjem obisku v Sloveniji smo mu zastavili nekaj vprašanj.

Borut, si eden izmed redkih nekdanjih igralcev RK Ljubljane, ki že kar nekaj let finančno pomagaš svojemu klubu. Tudi letošnjo sezono boš eden glavnih sponzorjev kluba preko fundacije WearYourPride.

V čast mi je, da sem lahko sponzor kluba, za katerega smatram, da je najboljši v naši regiji. In vesel sem, da to lahko počnem. Imam to možnost in želim si stati ob strani klubu, ki je v nekem obdobju mojega življenja meni dal in nudil ogromno.  Zdaj moram jaz poskrbeti, da isto priložnost ponudimo tudi novi generaciji. In želim si, da bo moj pristop vzor tudi ostalim, ter da bomo kmalu imeli več sponzorjev iz generacije veteranov. 

2. Kako gledaš na pretekla leta našega sodelovanja? Predvsem menjava generacij pred petimi leti je dala klubu nek nov zagon.

Klub raste. Gre dalje in prilagaja se na dano okolje. Občudujem rezultate, ki jih dosegate glede na omejene možnosti, ki jih imate. Tu imam predvsem v mislih finančno breme ki teži klubski razvoj. Zato pa pravim, ragbi klub Ljubljana je v regiji daleč najboljši, v to sem prepričan. Če primerjamo klubske rezultate dosežene v regiji in proračune klubov, je verjetno RK Ljubljana na vrhu, kar se tiče dosežkov na porabljen euro. To je to. Talent imamo, imamo odličnega trenerja, najboljšega kar smo jih kadarkoli imeli. In fantom ne manjka motivacije. Dosežemo lahko še precej več, in delal bom na tem, da pomagam klubu, da bodo rezultati se bolj blesteči, in fantje še bolj ponosni na to kar so. 

3. Klub se bo v tej sezoni na novo organiziral in velik poudarek bo na delu z mladinskimi selekcijami in izobraževanju trenerjev. Kje vidiš največje možnosti za napredek in kako lahko WYP pripomore k temu?

Se strinjam, brez mladih ni prihodnosti. Mislim pa, da bi se lahko delalo več na rugby7. To je zdaj olimpijski šport. Je hitrejši, morda tudi bolj atraktiven za gledalce, in posledično tudi za sponzorje. Slovenija ni ragbi dežela. Mi smučamo in hodimo v hribe. Zato sanjati o neki veliki ragbi tradiciji nima smisla. Lahko pa iz produkta, kot je RKL naredimo lepo zgodbo, ki je regionalno zelo uspešna, pa tudi finančno obetavna. Samo v pravo smer je treba obrnit barko. Zato pa pravim, večji poudarek na ragbi 7.  Morali bi organizirati kak večji turnir, na evropskem nivoju. RZS bo zagotovo pri tem stal ob strani. Sponzorji pa tudi. To je prihodnost. Hkrati je potrebno ustvariti tudi dobre povezave — z pivovarji, restavracijami itd. Idej je veliko, vendar rabimo operativce.

4. Rugby v Sloveniji je še vedno bolj obroben šport. V zadnjih letih se v obeh ljubljanskih klubih dobro dela z mladimi, Maribor iz leta v leto napreduje, članska reprezentanca  je na zadnjih tekmah prikazala zavidljiv nivo ragbija. Kako vidiš ti prihodnost slovenskega ragbija?

Kot sem že omenil, prihodnost slovenskega ragbija vidim v sedemki. Atraktivnost, hitrost in časovno je bolj zanimivo. Nujno je treba usposobiti slovenski ragbi križ. Na tem smo že delali, ko sem bil na čelu RZS. To pomeni vsaj še en klub na primorskem (Koper), na gorenjskem (Jesenice) in pomagati pri delovanju RK Novo Mesto.

5. Si uspešen poslovnež in trenutno se ukvarjaš z ladjarskimi posli. Ali to pomeni, da boš več prisoten v Sloveniji in boš tekme spremljal iz tribun?

Točno tako. Letos me je posel prinesel nazaj v Slovenijo. Delam prevzem ene ladijske kompanije - ene in edine, ki jo Slovenija ima. Tako, da definitivno planiram bolj aktivno prisotnost v klubu in delovanju kluba. 

6. Sporočilo selekcijam RK Ljubljane pred pričetkom nadaljevanja sezone:

Samo eno in edino: “WEAR YOUR PRIDE.”