RK Ljubljana > Člani > Novice > Zelo uspešna sezona 2015/16 za RK Ljubljano

Novice

Zelo uspešna sezona 2015/16 za RK Ljubljano

23.06.2016
Zelo uspešna sezona 2015/16 za RK Ljubljano

Sezona 2016/17 je končana in za Rugby klubom Ljubljana je ena izmed najuspešnejših sezon v zgodovini  kluba. Pred štirimi leti, ko je prišlo v članski ekipi do velikih sprememb zaradi menjave genaracij nihče ni pričakoval, da bo pomlajena ekipa nekaj let kasneje postala ena izmed vodilnih ekip v regiji. Po dveh letih kaljenja v avstrijski ligi pod vodstvom Andrewa Fentona se je vodstvo kluba odločilo, da je čas za nove izzive in RK Ljubljana je ponovno nastopila v Regionalni ligi RRC, hkrati pa se je kot pridružen član priključila hrvaškemu prvenstvu. 

Sezona se ni pričela najbolj vzpodbudno, saj so Želve v svoji prvi tekmi sezone zabeležile poraz proti ekipi Dalmacije, vendar so že v naslednjem kolu uspeli v Splitu premagati do sedaj nepremagljivo ekipo Nade, s čimer so ljubljančani napovedali boj za osvojitev naslova prvakov. Tudi v preostalih tekmah so suvereno odpravili RK Čelik, RC Donau in RT Beograd in tako zasluženo osvojili naslov prvaka lige RRC.

V državnem prvenstvu Želve niso imele velike konkurence, kljub temu pa sta oba derbija z RAK Olimpijo dokazala, da se v Sloveniji igra kvaliteten ragbi. Velik napredek v tej sezoni je pokazal tudi RK Maribor, ki je odlično nastopal v avstrijski ligi in dokazal, da je zasluženo v družbi prvoligašev tega tekmovanja.

V razširjenem hrvaškem prvenstvu so ljubljančani odigrali nekaj zelo kvalitetnih tekem. Predvsem tekme z RK Nado in HARK Mladostjo so bile odigrane na visokem nivoju, medtem ko bosta RK Zagreb in RK Sinj z mladima ekipama  v naslednjih sezonah vse bolj konkurenčna. Žal je zadnja tekma proti RK Makarski, s katero bi ljubljančani potrdili osvojitev naslova prvakov razširjene hrvaške lige. bila odpovedana.

Večina igralcev RK Ljubljane je nastopala tudi v reprezentanci Slovenije, kateri se ni uspelo prebiti v višjo skupino tekmovanja ENC. Po dobrih predstavah proti Danski, Srbiji in Avstriji je slovence čakala odločilna tekma proti Luxemburgu, kjer pa Encijanom ni uspelo premagati zelo kakovostne reprezentance Luxemburga.

Zadnje dejanje sezone se je odvilo v Mariboru, kjer so Želve prepričljivo osvojile naslov državnih prvakov v Rugby 7s in tako v vitrine pospravile še četrti letošnji naslov.

Za člansko ekip je zelo uspešna sezona, katero v prihajajoči sezoni težko ponoviti. Rak rana ekipa je predvsem v majhni bazi igralcev in ob nekaj poškodbah in odsotnosti je  imel trener Andrew Fenton precejšne težave z ekipo. V naslednji sezoni se bo ekipi pridružilo nekaj igralcev iz mladisnkh vrst, kar bo prav gotovo prineslo nekaj svežine v ekipo, seveda pa brez trdega dela in odrekanja celotne ekipe letošnjih rezultatov ne bo mogoče ponoviti.

Napredek je viden tudi v mladinskih vrstah. Predvsem selekciji U12 in U14 zelo pridno pridno trenirata in na zadnjih tekmah so pokazali velik napredek. Ekipa U16 do U18 se je na zadnjih tekmah uspešno združila z RAK Olimpijo in na vidiku je prespektivna generacija mladinske U18 reprezentance, katera upamo da bo zaživela v prihajajoči sezoni.

Na koncu zahvala tudi vsem gledalcem, ki ste nas podpirali na tekmah ter sponzorjem, ki so nam omogočili doseči visoko zastavljene cilje v tej sezoni.