O klubu

Kaj moram storiti, če bi se rad preizkusil v ragbiju?

Pokličeš našega vodjo za mladinski program Ivana Ščeka 070 837 136, in ga prosi, da ti pove kje in kdaj so treningi. On je že navajen, da ga vsi vedno kličejo in sprašujejo, vendar ti bo vse lepo še enkrat razložil - brez skrbi, on je res car, tako da ga lahko kadarkoli pokličeš in vse vprašaš. Za informacije ti je na voljo tudi email: rugbymladinci@gmail.com ali Facebook stran Rugby kluba Ljubljane. Potem boš prišel na enega naših trenigov kjer te bo čakal "budy" - to je eden naš igralec, ki ti ga bomo dodelili da ti bo vse razložil (kje so tuši, kje je fitness,) in ti pomagal na začetku pri različnih vajah.

Ali je pomembna fizična pripravljenost predno začnem trenirat?

Rugby je šport, kjer je fizična pripravljenost zelo pomembna. Ni pa pogoj, da začneš trenirati. Skupaj se bomo fizično pripravili z našim trenerjem za fitnes in kmalu se boš lahko pohvalil z zajetnim kupčkom novih mišic na telesu.

Ali me mora biti strah, da me bodo polomili na treningu?

NE! Pri ragbiju je manj poškodb, kot pri recimo rokometu ali hokeju. Vsi vedno mislijo, da je ragbi grob šport poln huliganov. V resnici pa je ravno obratno. Ragbi je plemenit šport, kjer velja fair play in spoštovanje nasprotnika, predvsem pa ekipni duh in vzpodbujanje znotraj ekipe. Trenirali bomo postopoma in se naučili, kako pravilno ustavljati nasprotnika, podajati, itd.

A lahko vseeno pridem, četudi sem suh/debel?

Ragbi je šport kjer lahko prav vsak najde svojo pozicijo, zato le pridi in se preizkusi!

Koliko je pa treba plačati?

Prvi teden je ZASTONJ (tako da se odločiš ali boš sploh treniral)! Mesečna vadnina je 10 EUR, kar je malo, saj je v to všteto tudi neomejena uporaba klubskega fitnesa. Kar poceni ne?

Kaj pa potrebujem od opreme?

Potrebuješ kopačke, ter športno obleko (kadar je bolj mraz trenirko, drugače pa kratke hlače in majico)

Kakšna je razlika med ragbijem in ameriškim nogometom?

Gre za dva čisto različna športa, katera nimata skoraj nič skupnega. Osnovne razlike med športoma pa si lahko ogledate tukaj.