RK Ljubljana > O klubu > O nas

O klubu

O nas

Rugby klub Ljubljana je najuspešnejši rugby klub v Sloveniji. Usoda RK Ljubljana je tesno povezana z usodo slovenskega rugbyja, saj je ves čas delovanja vodilni klub v Sloveniji. Iz njihovih vrst prihaja večina državnih reprezentantov, ki zastopajo Slovenijo na tekmovanjih v članski in mlajših kategorijah.

Z izgradnjo športnega centra v Stanežičah so vzpostavljeni pogoji za organizirano delo z mlajšimi kategorijami, ki že daje prve sadove, saj je mladinska ekipa uspešne tudi na mednarodnem področju.

RK Ljubljana je in želi ostati najboljši klub v regiji in se v vsakem tekmovanju, kjer nastopa, vedno potegovati za prvo mesto. RK Ljubljana je in želi ostati društvo, kjer se vsi člani in simpatizerji dobro počutijo, kjer dober rezultat za vsako ceno ni vedno na prvem mestu, saj s pravilnim pristopom, strokovnim delom in dobrimi medsebojnimi odnosi rezultati vedno pridejo, pa četudi malo kasneje.

KJE SMO? 

Za več informacij smo vam na voljo na info@rugbyljubljana.si

 

ORGANI KLUBA:

Predsednik kluba: Anton Troppan

Podpredsednik kluba: Jasmin Suljić

Podpredsednik kluba: Boštjan Penko

Sekretar kluba: Silvana Furlan

Športni direktor: Robert Puconja

 

STATUT KLUBA

 

IGRIŠČE OVAL

Leta 1995 so igralci in prijatelji kluba z lastnimi sredstvi zgradili klubski center »Ljubljanski oval« v Stanežičah. Poleg redno vzdrževanega igrišča se lahko pohvalimo tudi s sodobno zasnovanimi klubskimi prostori (garderobe, fitnes center, sejne sobe…) in klubskim prostorom, ki je namenjen druženju igralcev, druženju ljubiteljev rugbyja in našim sponzorjem. Poleg tega je naš klubski prostor v poletnih mesecih primeren tudi za organizacijo piknikov, pri katerih imajo pri rezervaciji termina naši sponzorji prednost pred ostalimi. Vodstvo kluba se zavzema za nadaljnje razvijanje obstoječe infrastrukture in razvijanje nacionalnega centra za rugby.

Oval

Igrišče Oval ponoči

Igrišče Oval by Vid Ponikvar

Oval iz zraka

Oval iz zraka 2