RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Mladinska ekipa na ogledu tekme Trevisio-Cardiff Blues

Novice

Mladinska ekipa na ogledu tekme Trevisio-Cardiff Blues

26.03.2013
Mladinska ekipa na ogledu tekme Trevisio-Cardiff Blues

Mladinska ekipa RK Ljubljana je imela v sklopu zaključne faze priprav v soboto 23.03. pester športno-družabni dan. Fantje so se zbrali pod vodstvom trenerja Djuratovića na Ovalu ob 10:30  kjer so oddelali zahteven kondicijski trening kateri je pokazal, da se forma in moč mladih Želv počasi obnavlja in prehaja na zadovoljivo raven igralnega ritma.

Po končanem treningu je sledil družabni del in ogled tekme RABODirekt PRO 12 lige med ekipama Benetton Rugby Treviso in Cardiff Blues.

Pred tekmo si je ekipa še ogledala tekmo domačega kluba Benetton Treviso med kadeti U14 , katera je postregla z osupljivo igro mladih vrst Italijanov in bila dober pokazatelj kakšen ragbi se že lahko igra na tej stopnji  in pri tej starosti.

Sledila je glavna tekma, katera pa ni izgubila čara kljub zelo grdemu vremenu v Trevisu in po trdem boju prinesla pred cca. 8.000 domačimi navijači zmago domače ekipe Benetton Trevisa z 26:17.

Nekateri fantje so si tako lahko prvič v živo ogledali profesionalne ekipe ragbija, hitrost izvajanja igre in profesionalen odnos na terenu.

Povratek je minil v duhu utrujenosti in sneženega meteža na domači strani meje.

Nadejamo se lahko da je tekma še dodoatno vzpodbudila mlade igralce na bolj resen pristop k treninranju in igranju ragbija v prihajajočih se mesecih, ko se prične z tekmovanjem v pokalu Zagreba.

Razpored tekem mladinske ekipe si lahko ogledate tukaj.