RK Ljubljana > Mladinci > Novice > U18: Vienna Int.school-RK Ljubljana 35-12 (7-7)

Novice

U18: Vienna Int.school-RK Ljubljana 35-12 (7-7)

21.11.2012
U18: Vienna Int.school-RK Ljubljana 35-12 (7-7)

Dne 17.11.2012 so se mladi igralci RK Ljubljana odpravili na prijateljsko gostovanje v Graz proti ekipi Vienna International school. Tekma je bila dogovorjena v prijateljskem in spoznavnem duhu ter širjenju kroga prijateljev med regijskimi klubi.

Vienna Internationals je akademija ragbija v kateri v glavnem igrajo otroci tujcev zaposlenih v Avstriji pretežno iz področja Anglije, z že dodelanim in definiranim znanjem in vedenjem o igri ragbija.

Polčas so mlade Želve začele zelo optimistično in silovito, ter v 8.minuti preko kapetana ekipe Tilna Puša povedle z 5:0. Zadetek je potrdil odlični Gašper Petelin in spet pokazal visok nivo pristopa, kar se tiče pretvarjanja zadetkov kot tudi igre. Prvih 15. minut polčasa je igralsko pripadalo mladim Želvam, kazalo je da bo tekma v svojem tempu še naprej živahna, saj se tudi domačini niso dali in dosegli v 28. minuti zadetek s potrditvijo in polčas zaključili z 7:7. 

Drugi polčas je kazal na podobno igro obeh strani a je kaj kmalu prišlo do preobrata v igri. Domačini so spoznali in poiskali slabosti igre mladih igralcev RK Ljubljana in preko močne igre v scramu, predvsem z pick and go akcijami, uspeli povesti v drugem polačsu z 12:7. Po zadetku so se Želve le zbrale in dosegle zadetek preko  kapetana Tilena Puša ter izenačile zaostanek na 12:12.

Očitno je bil dober začetek  domačinov le uvod v nadaljevanje dviga tempa v igri kar je Ljubljančane kateri so se pokazali šibki v fizični pripravi zmedlo in pripeljalo do storjenih dveh kazni, katere so mladi Dunajčani pretvorili in povišali rezultat na 18:12. Žal se Ljubljančani niso uspeli pobrati v ritmu igre ( posledica tega je bila tudi odsotnost nekaterih ključnih igralcev, kar pa ni izgovor ) in prejeli tekom drugega polčasa še tri zadetke in eno potrditev zadetka ter tekmo zaključili za rezultatom 35:12 za domače igralce Vienna International.

Kaj reči o vtisu s tekme?

Predvem je tokrat razočaral pristop igralcev do udeležbe na tekmi. Res je, da se je za tekmo zvedelo relativno pozno a vseeno to ni izgovor da se nekateri igralci kateri so potrdili udeležbo ne prikažejo.

Še enkrat se je pokazalo, da smo kot ekipa uspeli osvojiti koncept igre ragbija in ga v določenih fazah tudi nadgraditi v sodelovanju z starejšimi izkušenejšimi igralci in mlajšimi novimi igralci. Ta koncept lepo deluje v začetnih fazah tekme, dokler igralci lahko  fizično dohajajo dogovorjene akcije, konstantno pa ekipi zmanjkuje zraka v drugi polovici tekme kar je vidno na vseh do sedaj odigranih tekmah. Nasprotnik to vidi in izkorišča to slabost. Vsekakor pokazatelj trenerskemu timu, da se čez zimsko pavzo pripravi na kondicijsko pripravo ekipe.

Do konca sezone se za mlade Želve pripravlja še ena mednarodna preizkušnja, trenerski tim upa na visoko udeležbo na zadnjih treningih te sezone in tisto zagrizenost katero so mladi igralci pokazali na začetku sezone. Sedaj je na vrsti prava preizkušnja homogenosti ekipe in pravi pokazatelj kdo čuti ekipo in se za njo žrtvuje tudi v slabem in hladnem vremenu in kdo ne. Za osvojiti je še kar nekaj prvin igre, predvem pa spoznati vsa pravila igre ragbija in tehnike, da se ne zgodi "incident" s tekme ko skramaš brca žogo.

Naslednja priložnost za nabiranje izkušenj bo že danes (sreda 21.11.2012), ko se bosta v prijateljski tekmi pomirili moštvi RK Ljubljana in RFC Ris, kjer bodo priložnost dobili tudi vsi mladi igralci.  

Postava:

 

1. Nejc Drašler

2. Matevž Pušnik

3. Lev Lah

4. Domen Dobnikar

5. Žiga Gramc

6. Gal Golež

7. Gal Lipovec

8. Gašper Tivadar

9. Uroš Petrič

10. Jure Petrič

11. Jakob

12. Gašper Petelin (2)

13. Tilen Puš  (kapetan) (10)

14. Milan Stojnić

15. Janez Ručigaj

16. Tom Majerle