RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Pokal Zagreba U18: HARK Mladost-RK Ljubljana 22-22 (7-22)

Novice

Pokal Zagreba U18: HARK Mladost-RK Ljubljana 22-22 (7-22)

12.11.2012
Pokal Zagreba U18: HARK Mladost-RK Ljubljana 22-22 (7-22)

Mladi igralci RK Ljubljana so se tokrat v malce manjši udeležbi odpravili na zadnjo tekmo pokala Kup Zagreba, katera je potekala 11.11.2012 proti ekipi HARK Mladost iz Zagreba.Kljub manjši udeležbi je bila atmosfera pred tekmo dobra in cilj tekme jasen. 

Prvi polčas se je za Ljubljančane začel sanjsko, igralci so se držali dogovorjene igre in akcij, igralci skrama so odlično opravljali svoje delo in naredili za igralce linije dovolj prostora, kar je potrdil tudi zadetek v 4. minuti srečanja, ki ga je dosegel Jure Petrič z lepim prodorom skozi obrambo RK Mladost. Tudi potrditev je izvedel Jure a je bila žal zaradi zahtevnega položaja neuspešna. Ljubljana je uspešno začela tekmo z vodstvom 5:0.

Ljubljančani so držali visok tempo napadalne igre, kot tudi obrambe kar je v 8. minuti privedlo do ponovnega zadetka kapetana Tilena Puša , kateri je zadetek dosegel po lepi akciji igralcev z podajo do konca linije in še lepšim prodorom Puša. Potrditveni strel je tokrat izvedel Milan Stojnić kateri je zadetek potrdil in mlade Želve so vodile z 12:0.

Prvi polčas je res pripadal igralcem RK Ljubljane, predvsem pohvalno je, da je bila na igrišču ena ekipa katera je delovala homogeno, se dopolnjevala v igri in pomagala novim igralcem (za nekatere je bila to prva tekma) k boljšemu razumevanju igre in pozicije kjer so igrali.

Visok tempo igre je prinesel še en zadetek v 18. minuti igre ko je dosegel zadetek zopet tokrat po pristopu zreli in odgovoren kapetan Tilen Puš. Zadetek je potrdil Milan Stojnić kateri je dokazal trenerski vrsti, da se z pridnim treniranjem da izboriti mesto v prvi petnajsterici in upravičiti zaupanje trenerjev. Ljubljana je povedla z 19:0.

Po začetni evforiji so se zbudili tudi domači igralci in po 5 minutah pritiska na obrambno linijo gostujočega moštva dosegli zadetek in ga tudi potrdili ter zmanjšali na 19:7.

To je zopet zbudilo mlade igralce RK Ljubljane in v 33. minuti prvega polčasa je po parih uspešnih fazah igralcev scruma pod branke dosegel zadetek  Matevž Pezdir, kateri je s svojim pristopom na tej tekmi pohvalno vodil celoten skram. Zadetek je potrdil tokrat odlični Milan Stojnić in igralci RK Ljubljane so vodstvo povečali na 24:7.

Po doseženem zadetku je očitno zopet malo padla koncentracija in v zadnji minuti prvega polčasa so igralci RK Mladost dosegli zadetek ter prvi polčas končali z rezultatom 24:12.

Drugi polčas se je začel izenačeno, pri gostujočih Želvah se je opravila menjava, priložnost je dobil mladi prvolinijaš Gregor Lindič, tempo igre se je upočasnil, obramba igralcev RK Ljubljana, je začela zaradi pomankanja fizične moči popuščati kar so domači igralci spridoma izkoristili in dosegli dva zadetka v 14. in 18. minuti drugega polčasa ter tekmo zaključili z rezultatom 24:22.

Žal je na tekmi prišlo do nesoglasja med zapisnikom delegata tekme in trenerjema RK Ljubljane, saj je delegat pozabil pripisati RK Ljubljani eno potrditev zadetka, tako da je po protestu uradni rezultat tekme neodločen 22:22.

 

Kako opisati občutke in vtise igranja za Kup Zagreba?

Pozitivni vtisi prihajajo predvsem zaradi homogenosti ekipe, prijateljstva ekipe in visokega nivoja igranja dokler v ekipi ostaja "kaj sape". Nivo obrambe je napredoval iz tekme v tekmo in s pridnim pristopom in udeležbo na treningih v takem številu kot do sedaj se bo tudi ta komponenta igre vrnila. Želja po napadalnem ragbiju je vidna, igralci začenjajo vstopati v kontakte bolj samozavesto, odločnejše in pravilnejše kar je tudi zelo dobra popotnica za naprej.

Pozitivno je tudi, da se je na štirih letošnjih tekmah predstavilo kar 36 igralcev mladinske ekipe in vsak po svoje prispevali k dobrim rezultatom.

Malo slabši vtisi se pokažejo pri kondicijski in fizični pripravi igralcev, saj lahko visok nivo tekme ohranjajo žal samo v prvem polčasu, rezervni igralci počasi dohajajo spretnosti prvotimcev in z veliko hitrostjo napredujejo proti mestu v prvi petnajsterici. Udeležba na treningih je zadovoljiva, a žal počasi upada tudi glede na vreme in pogoje a ragbi je šport kateri se igra do decembrskih dni in je  v takih pogojih potrebno stisniti zobe in potrpeti predvsem v dobro ekipe in soigralcev.

Pod črto je trenerski štab zadovoljen z prikazanim, z nekoliko drugačnejšim pristopom med zimskimi pripravami bomo poskušali doseči večjo fizično pripravljenost, poskušali prepričati tudi igralce kateri so manjkajoči na treningih naj se bolj redno udeležujejo treningov, saj le z udeležbo lahko negujemo visok nivo igranja ragbija.

Kup Zagreba je osvojen, pred mladimi igralci RK Ljubljane  bodo verjetno letos še dve preizkušnji z tujimi ekipami potem pa zavihamo rokave za zimske priprave in novo sezono.

 Slike iz tekme by Berislav Rozman

Postava:

1. Nejc Drašler

2. Matevž Pezdir

3. Lev Lah

4. Domen Dobnikar

5. Žiga Gramc

6. Tom Maierle

7. Gal Lipovec

8. Aljaž Ott Šaponia

9. Uroš Petrič

10. Jure Petrič

11. Milan Stojnić

12. Denis Močnik

13. Tilen Puš

14. Jakob

15. Janez Ručigaj

16. Gregor Lindič