RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Pokal Zagreba U18: RK Ljubljana-RK Lokomotiva 20-7 (20-7)

Novice

Pokal Zagreba U18: RK Ljubljana-RK Lokomotiva 20-7 (20-7)

04.11.2012
Pokal Zagreba U18: RK Ljubljana-RK Lokomotiva 20-7 (20-7)
V nedeljo 04.11. je mladinska ekipa RK Ljubljana odigrala prvo uradno tekmo na domačih tleh v tej sezoni. Nasprotnik je bila ekipa RK Lokomotive, katera je s preteklimi rezultati kazala na to, da bo tekma trda in izenačena ter da lahko pričakujemo pravi derbi tekmovanja Pokala Zagreba.
 
Mladinska ekipa RK Ljubljana je k tekmi pristopila zbrano, motivirano in z jasnim ciljem t.j. zmagati na domači tekmi, kar  so uvodne minute srečanja  tudi potrdile. Mlade Želve so z močnim pritiskom na nasprotnikovo obrambo in dobrim delom scrama prišle do vodstva že v 4. minuti po dobri potezi igralca Leva Laha, kateri je v zmedi na liniji zadetka pobral žogo in dosegel svoj prvi zadetek. Zadetek je kasneje potrdil tudi tokrat odlični Gašper Petelin  ter rezultat povišal na 7:0. Sledilo je nekaj kratkih poskusov napada nasprotnega moštva, vendar je na tekmi delovala obramba RK Ljubljana čvrsto in bolje kot na prejšnji tekmi v Zagrebu.
 
V drugem delu prvega polčasa smo videli lep prodor krilnega igralca Samota Avguština, kateri je dobesedno pretekel nasprotnikovo obrambo cca. 60 metrov in dosegel lep zadetek za povišanje vodstva domačih na 12:0. Po tem zadetku so se zbudili tudi gostje in po dolgem napadanju preko  scrama dosegli zadetek katerega so tudi potrdili ter zmanjšali razliko na 12:7. To je mlade igralce RK Ljubljane opomnilo da tekme še zdaleč ni konec, da ima nasprotnik željo po dosegi še enega zadetka in da se mora nivo igre kljub začetnemu visokemu tempu dvigniti.
 
V 27. minuti prvega polčasa so gostje storili na svoji polovici kazen, kar je uspešno pretvoril Gašper Petelin in povišal vodstvo na 15:7. Ta zadetek je očitno mladim želvam dal krila in po parih dobrih akcijah preko linije in scrama je v 33. minuti skozi odločen prodor zadetek dosegel Vid Sopotnik in s tem povišal vodstvo RK Ljubljane z 20:7 kar je bil tudi rezultat ob polčasu.
 
Drugi polčas je postregel z nekaj manj atraktivne igre, zasluge gre pripisati predvsem slabemu vremenu, blatnemu igrišču in fizični utrujenosti igralcev. Tekma se je končala z izidom 20:7 in zmago mladih igralcev RK Ljubljana.
 
Predvsem gre na srečanju pohvaliti pravi in resni pristop igralcev do tekme od ogrevanja, do spodbujanja in motiviranja ter borbenosti med tekmo. Pohvaliti gre tudi obrambo ekipe, katera je lahko rečemo precej fizično močnejšega nasprotnika zelo dobro ustavljala in požrtvovalno preprečila vsak poskus napadanja.
 
Tekma je dokazala trenerjema Djuratoviću in Burniku, da fantje znajo in zmorejo skupaj strniti vrste kot ekipa in to pokazati tudi na igrišču. Dokazali so tudi da so prava ekipa na in zunaj igrišča in da lahko skupaj s pravim pristopom  premagajo marsikatero ekipo.
 
Poleg pozitivnih stvari pa je tekma pokazala tudi manj prijetne stvari, ena od njih vsekakor fizična pripravljenost določenih igralcev, kateri lahko tekmovalni tempo držijo le dober polčas kasneje pa njihov doprinos upade, druga pa prejetje dveh rumenih kartonov, enega zaradi nepravilnega obaranja in drugega zaradi nešportnega obnašanja. Oba kartona sta negativni odraz te tekme posebej pa je potrebno izpostavitit drugi karton kateri si ne zasluži omembe in komentarja in kateri bo upajmo v poduk igralcu in ostalim v ekipi, da je ragbi šport gentelmenov, višjih vrednost in kulture in da je nasprotnik na terenu enakovreden borec vreden spoštovanja slehernega igralca.
 
 

Slike by Slorugby.si