RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Pokal Zagreba U18: RK Zagreb-RK Ljubljana 10-36 (5-12)

Novice

Pokal Zagreba U18: RK Zagreb-RK Ljubljana 10-36 (5-12)

15.10.2012
Pokal Zagreba U18: RK Zagreb-RK Ljubljana 10-36 (5-12)

Mlade Želve so se odpravile na prvo ligaško gostovanje v malo okrnjeni postavi, saj  so poškodbe,bolezen in neumnost igralca zaradi slabega rezultata v šoli terjale svoj davek v odsotnosti dveh-treh stalnih igralcev prve ekipe. A kljub zgoraj omenjenemu hendikepu so mesta zapolnili novejši igralci kateri se podijo za jajčastim usnjem šele kakšen mesec in dokazali da znajo še kako zapolniti te čevlje in da za vsa mesta v ekipi obstajajo kvalitentne zamenjave.

Želvice so na tekmo pristopile dokaj nervozno, saj je bilo v ekipi kot rečeno nekaj novejših igralcev, kateri so šele iskali pozicije, tipali teren in spoznavali kako igra v živo nasploh poteka.

Navkljub začetni nervozi, katere so se jo mladi igralci hitro otresli, je bil pravi pristop in agresivni začetek prvega polčasa povod da je v 5. minuti po lepem prodoru iz zaprtega scrama kapetan Tilen Puš dosegel prvih 5 točk, zadetek pa je z potrditvijo tudi potrdil Gašper Petelin. Domači igralci so po tem prvem zadetku ostali kar malo šokirani in kaj dolgo niso čakali, ko je zopet po lepem prodoru iz zaprtega scrama zadetek dosegel na tej tekmi odličen Tilen Puš in povedel mlade Želve v vodstvo 12 :0. Po tem zadetku so se domači igralci Zagreba zbrali in sledile so težke minute preizkusa obrambe za RK Ljubljano, katerega so uspešno zadržali, izpostaviti gre res vrhunsko obaranje bratov Petrič v 22 minuti ko sta največjega igralca z skupnimi močmi odnesla dobrih 5 metrov nazaj in s tem dala zgled in zagon ostalim v ekipi za visok nivo obrambe tudi v nadaljevanju srečanja. Kljub trudu in uspešni obrambi so gostje proti koncu prvega polčasa uspeli doseči zadetek in zmanjšati zaostanek na 12:5.

Drugi polčas se je zopet začel silovito, izpostaviti gre par odličnih prodorov novega igralca prve linije mladega Nejca Drakslerja in odlično požrtvovalno igro v obrambi in napadu zrelega in enega bolj izkušenih igralcev scruma Matevža Pezdirja. Po začetnem pritisku mladih Želv, je zadetek po odličnem prodoru po zunanji strani linije dosegel kapetan Tilen Puš, zadetek pa je z zelo težkega mesta potrdil tudi odlični Gašper Petelin in rezultat je bil 19:5. Mlade Želve so nadaljevale pritisk na nasprotnika, odlično pokrivali teren in čez nekaj minut je z lepim prodorom in parimi spremembami smeri skozi sredino prodrl Gašper Petelin in po »oddelanih« cca. 70 metrih šprinta dosegel zadetek , katerega je seveda tudi potrdil za vodstvo 26 :5. Domači igralci RK Zagreba so bili vidno potolčeni kar jim pa ni preprečilo da so dosegli zadetek in zmanjšali vodstvo na 26:10. To je bil jasen opomnik mladim Želvam, da tekme ni konec dokler sodnik ne zapiska konca tekme in kapetan Puš  je ekipo zopet zmotiviral in jih opomnil na resnost in nadaljevanje dobre in agresivne igre kar je kasneje izkoristil igralec scruma Denis Hajraj in v zmedi pred nasprotnikovim poljem zadetka pobral žogo in dosegel zadetek za vodstvo 31:10.

Kljub visokemu vodstvu je bila želja na nedeljski tekmi res velika in to je za konec potrdil tudi kapetan Puš, kateri se je pokazal kot nerešljiva uganka domači ekipi,  z zadetkom še enega polaganja in končnim rezultatom 36:10 za mlade Želve, katere so zasluženo osvojile prvo prepreko do osvojitve pokala Kupa Zagreba.

Za pohvaliti je pristop in udeležbo vseh igralcev RK Ljubljane, posebej starejših igralcev kapetana Puša, bratov Petrič, Matevža Pezdirja, odličnega Gašperja Petelina, Vida Sopotnika, Leva Laha, Janeza Ručigaja, Gala Lipovca, Pavla Kapuna kateri so dajali vzpodbudo in oporo mlajšim novejšim igralcem Nejcu, Nejcu Zajcu, Denisu, Žigatu, Janezu, Milanu, Domnu, Samotu,… in s tem dokazali da grejo lahko čez to oviro sebičnosti  in dodajo s tem pristopom ekipi pravo srce in zagon.

Vsekakor gre pohvaliti glavno lastnost te ekipe in sicer druženje v tretjem polčasu v kombijih in na postankih na poti, kar da lepo sliko da igralci niso samo soigralci in sobojevniki na igrišču ampak tudi postajajo pravi prijatelji!

Na prihajajočih se treningih bodo morale mlade Želve še povaditi obrambo ob rakih in določene posebnosti individualnih igralnih mest, a trenerja Djuratović in  Burnik ne dvomita da bo s takim pristopom, udeležbo in timskim duhom vse ostalo zelo lahko naloga.

Slike iz tekme si lahko ogledate tukaj. Foto by Berislav Rožman