RK Ljubljana > Mladinci > Novice > U18: HARK Mladost-RK Ljubljana 21-26 (0-26)

Novice

U18: HARK Mladost-RK Ljubljana 21-26 (0-26)

29.09.2012
U18: HARK Mladost-RK Ljubljana 21-26 (0-26)

Mlada ekipa RK Ljubljana je v prvi tekmi sezoni zabeležila prvo zmago. Že v uvodnih minutah so »Želvice« začele silovito in s pritiskom na nasprotno ekipo dosegla zadetek preko Eda Korošca. Zadetek je potrdil Gašper Petelin. Po danem zadetku in vodstvu je ekipa še naprej uspevala držati visok nivo igre in dogovorjenih akcij, kar je lepo v 8 minuti izkoristil Jure Petrič in z lepim prodorom dosegel zadetek. Zadetek je ponovno potrdil Gašper Petelin in s tem povečal vodstvo na 14:0.

U18 RK Ljubljana

Tekom prvega polčasa je bilo še nekaj lepih akcij, Predvsem je treba poudariti uigranost igralcev scrama in igralcev linije kateri so se res držali dogovorjenega game plana in na koncu prvega polčasa dosegli še en zadetek preko akcije katero so začeli igralci scruma in se je lepo iztekla do konca z res lepim zadetkom Jureta Petriča  in končala s potrditvijo zadetka Gašperja Petelina. S to akcijo so igralci RK Ljubljana odšli na polčas z prednostjo 21:0.Edo

V začetku drugega polčasa je sledil lep prodor mladega in obetavnega centra Eda Korošca kateri je premagal cca. 70 m igrišča in dosegel lep zadetek katerega žal ni potrdil na tekmi izvrsten Gašper Petelin in RK Ljubljana je vodila z 26:0.

Trener Djuratovič je nato izkoristil vseh 7 menjav in priložnost so dobili tudi novejši igralci, kateri so prvič bolje spoznali pozicijsko postavitev igre in osnove igre, kar je privedlo do manjšega upada koncentracije in dosega treh zadetkov igralcev RK Mladost in dalo končni rezultat 26:21 za RK Ljubljana.Lev

Ob koncu je treba poudariti res dobro komunikacijo in borbenost ekipe v prvem polčasu, igralci so se držali dogovorjene taktike, scrum je začel odpirati prostor kar je spridoma izkoristila linija in doegala zadetke. Treba je poudariti odlično igro Gašperja Petelina, predvsem njegovo pretvarjanje zadetkov kar je presenetilo tudi trenerski kader in mladi Gašper je pokazal kaj se lahko da narediti na igrišču, če po treningu zavzeto tudi sam, individualno  povadiš svoje igralske veščine.

Pohvaliti je potrebno tudi starejše igralce RK Ljubljana, kateri so prevzeli na sebe odgovornost in usmerjali novejše igralce.Jure Petrič

Drugi polčas je bil pričakovano malce pod pričakovanji zaradi vstopa novejših igralcev, kateri so se izkazali za prave mlade upe a vseeno ne gre prezreti upada fizične kondicije, brez katere smo lahko videli v soboto žal ne gre odigrati celotno tekmo na visokem nivoju, kot smo to delali v prvem polčasu.

Skratka, sobotna gostujoča tekma je bila pozitivno presenečenje in pokazatelj da je mlada ekipa RK Ljubljana sposobna nadaljevati zmagovalni niz ob visoki udeležbi na treningih in taki zavzetosti kot so jo pokazali so sedaj.

RK Ljubljana U18 vs. HARK Mladost:

 1. Gašper Tivadar
 2. Matevž Pezdir
 3. Lev Lah
 4. Domen Dobnikar
 5. Gal Lipovec
 6. Jaka Munda
 7. Tilen Puš (kapetan)
 8. Nik Križman
 9. Uroš Petrič
 10. Jure Petrič (10)
 11. Janez Ručigaj
 12. Edo Korošec (10)
 13. Denis Močnik
 14. Gašper Petelin (6)
 15. Pavel Kapun
 16. Gašper Unetič
 17. Jan Križman
 18. Samo  
 19. Nejc Zajc
 20. Ivo Bjlčević
 21. Milan Stojnić

Več slik iz tekme si lahko ogledate tukaj. (Foto by Berislav Rožman)