RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Najmlajši uspešni na turnirjih v Italiji

Novice

Najmlajši uspešni na turnirjih v Italiji

24.04.2019
Najmlajši uspešni na turnirjih v Italiji

Naši najmlajši člani Rugby Ljubljana so dve zaporedni nedelji gostovali na močnih turnirjih v Italiji in sicer 7.4. v Udinah in 14.4. v San Dona di Piave. Znano je, da je Italija številčna z rugby klubi in ima posledično močno ligo in prvenstva. V veliki večini klubov se otroci z rugbyjem spoznavajo že od 6. leta dalje. In ko se udeležijo takih turnirjev v starosti 10 do 12 let, imajo za sabo že več let treningov in tekem.

 

Za kar nekaj naših otrok je bilo to prvo potovanje in prva tekma nasploh. Nekateri so začeli spoznavat igro šele v jesenskem delu. Zato so bile prve tekme naših fantov v Udinah malce negotove, od začetka so se bolj uigravali in se spoprijemali na eni strani s strahom na drugi strani z željo po zmagi. Ker je to turnirski sistem igre, so najmlajši U10 igrali z 8 igralci po 7 minut, U12 pa z 12 igralci po 9 minut. Obe naši ekpici sta bili malce okrnjeni, zato so nekateri mlajši morali igrati za starejše in obratno. Pri starejših smo si za določene tekme morali izposoditi igralce iz Rugby Gorzia. Hvala Gorici.

V Udinah so U10 nastopili med 18 ekipami, in dosegli skupno 6 mesto, U12 pa so tekmovali med 14 ekipami. Žal jim je nekaj smole prineslo 3. mesto v svoji skupini in jim onemogočilo nadaljevanje, tako da so na koncu dosegli skupno 8. mesto. Dejansko je to za tako mali klub zelo lep uspeh! Čestitke vsem za pogum in otvoritev.

V San Dona di Piave je bil turnir dosti močnejši in številčnejši. V selekciji U10 je nastopilo kar 40 ekip, v U12 pa 30 ekip. Poleg najštevilčnejših italijanskih ekip, so se turnirja udeležili tudi iz Avstrije in Češke. Tokrat so naše želvice pokazale veliko lepšo igro, tekoče podaje, uigrane akcije. Fantom se je "odprlo", da kot posamezniki ne morejo čez obrambo nasprotnika, ampak, da je potrebno imeti "backup" in biti nekomu v podporo, da je sodelovanje in podajanje žoge do krila zelo pomembno. Z vsako tekmo so bili bolj uigrani in odprti in seveda razultati niso izostali. U10 so dosegli super 17. mesto izmed 40 ekip, U12 pa odlično 7. mesto izmed 30 ekip.

Klubske barve so zastopali: Janej Cafnik, Matic Slapničar, Jaka Volavšek, Maj Košir, Filip Kirn, Tim Šerjak, Carlo Peterca, Žan Jakopič, Abel M. Tefera, Rok Bevc, Žiga Kavčič, Vid L. Šušteršič, Gaj O.Barbič, Žan Ekart, Maks Velepec, Rok Cvek, Filip Bernard, Luka Volavšek, Urban Tehovnik, David Plevnik, Val Fogec, Nik Vrankar in Tilen Miklavčič.

V klubu smo ponosni na naše fante in trenerje! Hvala staršem, ki vas pri tem podpirajo! Pridno še naprej trenirajte in uspehi ne bodo izostali. Čestitamo!