RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Mladinski selekciji uspešni v Beogradu

Novice

Mladinski selekciji uspešni v Beogradu

16.04.2018
Mladinski selekciji uspešni v Beogradu

V petek zjutraj so se mladinci U14 in U16 odpeljali proti Beogradu. V okviru rastoče lige, ki zajema klube iz bivših jugoslovanskih republik, so mladinci RK Ljubljana gostovali v Srbiji, kjer se je odvijal turnir za Kup Srbije. Povabljeni smo bili v konkurenco osmih srbskih klubov in bili nefavorizirana ekipa. Kick off za U14 je bil ob 12.30 uri. "Novopečenci", ki so se ravnokar pridružili v starejšo kategorijo, so po odigranih štirih tekmah kar tri zmagali. Izgubili so le proti zmagovalcu turnirja Crveni Zvezdi. V tej tekmi so mladinci RK Ljubljana pokazali najboljšo igro. Izkupiček je bilo končno tretje mesto Kupa Srbije. Izjemna borba naših varovancev je dvignila na noge beograjsko publiko. Dokazali so, da hodijo po stopinjah uspešnih predhodnikov U16. Čestitke prav vsem igralcem in trenutno edinemu dekletu Zoji Novak, ki raste iz tekme v tekmo!

Pozno popoldne  so fantje kategorije U16 odigrali tekmo proti ekipi Pobednika iz Beograda. Začetek je bil boljši za domačo ekipo, ki je hitro povedla s skorom in potrditvijo zadetka. Vendar pa naši fantje niso klonili, Ljubljana je dvignila tempo igre in prevzela posest žoge do konca prvega polčasa in uspešno zaključila z vodstvom. V začetek drugega polčasa je RK Ljubljana stopila z zmago v glavah in premalo fokusa na igro. Nasprotnik Pobednik se je razultatsko že približal. Vendar so naši fantje spet stopili skupaj, se skoncentrirali na dobro obrambo in disciplino v igri in tekmo zaključili z zmago 31 : 38. Odlična in zrela igra ekipe, ki je tudi na začetku kategorije, saj so ekipo letos zapustili fantje, ki so se pridružili članom.

Bravo mladinci in mladinka! Kljub okrnjeni udeležbi obeh ekip zaradi šolskih obveznosti, so soigralci dokazali svojo povezanost in dobro igro. Pravi borci na igrišču in prijatelji v garderobah!

Iskrene čestitke trenerju in podmladku RK Ljubljane za odlične dosežke. Ponosni smo na vas!