RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Mlade Želvice na gostovanju v Splitu

Novice

Mlade Želvice na gostovanju v Splitu

23.10.2017
Mlade Želvice na gostovanju v Splitu
V petek, 20.10. so šle mladinske selekcije na gostovanje k Rugby Nada Split. Kljub dolgi poti je bilo na avtobusu super razpoloženje. V Split so prispeli pozno popoldne, in se po večerji na kratko sprehodili po čudovitem Splitu.
 
Sobotno jutro se je začelo z zajtrkom in ogrevalnim pešačenjem do Nadinega igrišča Stari plac. S tekmami so začeli najmlajši. Nada ima v kategoriji U10 kar 25 otrok, zato so se trenerji obeh klubov odločili, da se najmlajši pomerijo v dveh tekmah. Tako je imel vsak priložnost igrati. Prvo tekmo so želvice dobro parirale in držale rezultatski priključek a na koncu izgubile za 3 skore (40:25). V drugi tekmi so se fantje prebudili, zbrali moči in povedli v zmago 35 : 15.
 
U12 so dobro igrali, toda delali preveč napak, kar jih je na koncu kaznovalo. Skozi igro so se izkazali z borbenostjo, niso popuščali. Pomembno je, da so se izkazali kot ekipa in igrali do konca. Kljub rezultatskemu porazu (25 : 10) so fantje zadihali v ekipnem duhu in sebi dokazali, da se jim obrestuje zagnano delo na treningih.
 
Fantje U14 so ekipa, ki so najdlje skupaj, kar se pozna v povezani igri na igrišču in prijateljstvu izven. Ekipa se je v Split odpravila z izjemno zrelostjo in s tem dokazala premoč v tej kategoriji v širši regiji. Fantje so se držali načrta igre. Tekma je bila težka, napeta, Nada je odlično napadala, želve pa odigrale dobro obrambo in zaključile z zmago 25 : 20.
 
Mladinci U16 so v Split odpotovali v okrnjeni zasedbi za 6 soigralcev, kar se je poznalo na samozavesti ekipe in slabemu štartu tekme. Ko so se uigrali, so popravili držo ekipe pa vendar so na koncu morali priznati prehudo premoč odličnega Nadinega nasprotnika v rezultatu 75 : 5.
 
Rugby klub Ljubljana je ta vikend nastopila proti najboljšemu klubu v regiji. Dokazala je dobro šolo in s kategorijo U14 potrdila, da si lahko z dobrim, dolgoletnim delom vsako leto postavlja višje cilje. Pohvaliti je treba Filipa Žuniča, ki je bil igralec tekme v kategoriji U14 in U16. Čestitke!
 
Čestitamo tudi vsem novincem, ki so s treningi začeli šele septembra (oz. junija) in je bila to za njih šele druga tekma! Bravo za odličen prispevek ekipi! Hvala tudi gostiteljem RK Nadi za izredno izkazano gostoljublje in organizacijo tekem.
 
Ponosni smo na podmladek, ki nas iz tekme v tekmo razveseljujejo z vedno boljšimi predstavami!
 
V soboto, 28.10. jih na Ovalu čaka nov izziv, ko na povratne tekme prihajajo mladinci iz Zagreba. Vabljeni, da jih pridete podpreti!

Selekcije U10,U12,U14 in U16 so gostovale pri Rugby Nada Split. Iz gostovanja so se vrnili z lepimi vtisi in polno novih izkušenj. Hvala Rugby Nada Split za topel sprejem in gostoljublje! Bravo za vse!

Posted by Rugby Klub Ljubljana on Sunday, 22 October 2017