RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Še en uspešen vikend za mladinskimi selekcijami

Novice

Še en uspešen vikend za mladinskimi selekcijami

09.10.2017
Še en uspešen vikend za mladinskimi selekcijami
V soboto 7.10.2017 so se mladinske selekcije udeležile 2. dela odprtega prvenstva mesta Zagreb. Po uspešnih tekmah prejšnji teden na zagrebški Savici, so tokrat gostovali na športnem centru Rudeš. 
 
Najmlajšim U10 je po slabem začetku in zaostanku treh skorov vseeno uspelo izvleči remi in se je tekma končala z rezultatom 25 : 25. Treba je pohvaliti novinca Jureta U. Krajnca in Roka Bevca. Za njiju je bila to prva tekma, kjer sta se dobro izkazala, Jure je tudi dosegel zadetek. 
 
Fantje U12 so odigrali dve tekmi. Po uspešnem predhodnem vikendu so tokrat fantje prišli v Zagreb že z zmago v glavah in žal precej ležerno vstopali v tekme. Skozi celo igro so lovili rezultat. Proti ekipi Zagreba so izgubili 25 : 30, za ekipo Mladosti pa so bili dovolj močni in potegnili zmago 20 : 10. Vsekakor je bila to za mlade želve dobra šola v spoznanju, da je vsaka tekma zase in da je treba v vsako tekmo iti na polno. Kljub temu so pokazali izjemno borbenost in nepopustljivost. V obeh kategorijah se je izkazal Luka Volavšek, ki je na vseh tekmah dosegal zadetke in povedel ekipo, ko je bilo to potrebno.
 
Tudi mladinci U14 so odigrali dve tekmi. Proti Mladosti so zmagali 20 : 10. Tekma dneva pa je bila proti splitski Nadi, ki ima zgodovino najboljše šole rugbya že iz bivše Jugoslavije. Za naše fante je bil to tudi zrelostni izpit, ki so ga opravili z odliko. Trener se je zavedal, kaj jih čaka, fantje pa so se držali načrta igre. Na tej tekmi so prišle do izraza izkušnje igranja pod pritiskom, ki so si jih nabirali skozi leta na mednarodnih turnirjih. Izkušena Nada je dobro napadala, a so fantje RK Ljubljane dobro vzdržali pritisk in na koncu slavili. Z izjemno kolektivno igro so povedli v zmago 15 : 0. Bravo!
 
Fantje U16 so si izposodili tri igralce RK Zagreba in branili svojo polovico na igrišču proti Hark Mladosti. Tako kot prejšnji vikend, je tudi tokrat stopila v ospredje najboljša generacija Mladosti. Pa vendar so fantje RK Ljubljana pokazali boljšo in tršo igro kot na prejšnjem srečanju z Mladostjo in dobili prvi polčas. V drugem polčasu je nasprotna ekipa pokazala svojo moč in fantje so na koncu klonili z rezultatom 12 : 35. To je bila trda borba, izredna pohvala ekipi, ki se je borila do konca, ter kapetanu Tristanu Ng'inja, ki je soigralce dobro, odgovorno in zrelo vodil.
 
Čestitamo trenerju Siniši in Črtu ter njunim varovancem za dobre in perspektivne rugby predstave! Prihajajoči vikend je namenjen počitku, saj mladince že 20.-21.10.2017 čaka težko pričakovano soočenje s sovrstniki v Splitu. Mladim želvam želimo, da domov prinesejo dobre igralske izkušnje, ki jih bodo lahko vnovčili na domačem igrišču 28.10.2017! Že sedaj vabljeni na navijanje!