RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Mladinske selekcije odlične v Zagrebu

Novice

Mladinske selekcije odlične v Zagrebu

02.10.2017
Mladinske selekcije odlične v Zagrebu
Mladinci RK Ljubljana so v soboto 30.9. začeli jesenski tekmovalni del. Sončno jutro in težko pričakovanje prvih tekem za vse kategorije je fante spremljalo v Zagreb.
 
Začeli so najmlajši. Ekipa U10 je pokazala odlično predstavo proti vrstnikom HARK Mladost. Čeprav so celo igro zaostajali za en skor so zadnjo minuto položili zmagovalnega in zabeležili prvo zmago z rezultatom 30 : 25. Ekipo so sestavljali: Barbič O. G., Košir M., Močnik M., Šerjak T., Tehovnik U. in Vrankar N. Zadetke so dali Barbič, Tehovnik, Vrankar in Šerjak. Iskrene čestitke novincem, ki so se zelo dobro odrezali!
 
Sledili sta dve tekmi U12, na nasprotni strani sta jima stali ekipi Hark Mladost in RK Zagreb. Nasprotniki so bili za odtenek večji, tako da so se naši fantje na začetku malo ustrašili. Vendar so se skozi tekmo raztekli, razširili igro in povedli v zmago! Proti HARK Mladost so zmagali z rezultatom 35 : 0, proti RK Zagreb pa 45 : 25. V ekipi so se borili: Barbič O. J., Bernard F., Fogec V.,  Gregorin N., Gregorinčič M., Miklavčič T. in Plevnik D. Vsi igralci so dali zadetke, bravo dečki!
 
Čestitke in zahvala trenerju najmlajših, Črtu Železnikarju, ki svojih varovancev zaradi svoje članske tekme v Ljubljani, ni mogel spremljati v Zagreb. Črt, tvoji fantje so kvalitetne treninge vnovčili na tekmi - spodbuda za dobro delo naprej!
 
Naša selekcija U14 je bila premočna za nasprotnike. Zato so drugi polčas izkoristili za utrjevanje kombinacij in akcij, iz katerih bodo v bodoče dosegali točke. Tudi v tej ekipi so se novinci dobro vpeli v že utečeno ekipo, ki so jo sestavljali: Arsovič R., Bergant D., Bernard N., Jurca T., Kajič G., Košir T., Kristovski K., Osmanagič A., Ng'inja R., Pirnat A., Šerjak J., Žunič F., ter dva člana iz kluba Mladosti.
Zadetke so položili Bernard, Jurca, Kajič, Kristovski, Osmanagič, Ng'inja, Pirnat, Šerjak, Žunič ter Matej in Nola iz Zagreba.
Fantje, odlična predstava na igrišču! Seveda nobenega zadetka ne bi bilo brez supporta in zaledja ekipe.
 
U16 ekipa je precej pomlajena, saj je večina to sezono prestopila iz U14 v višjo kategorijo. Na drugi strani pa ima HARKMladost v tej kategoriji odlično generacijo, ki so bili tudi po letnikih starejši. Razplet igre je bil pričakovan, Habjan in Menegalija sta s podporo ekipe dosegla častna zadetka za končni rezultat 46 : 10. Čeprav so rezultatsko fantje izgubili, pa so na igrišču pokazali dobro borbo za zadnjega piska sodnika. Pohvale sveži in srčni ekipi, ki bo imela kmalu priložnost nove tekmeBarbič O.B., Habjan M., Lovrenčak N., Kočar U., Košir T.,  Marinšek M., Menegalija M., Mihajlovič M., Ng'nja R., Ng'inja T., Osmanagič A., Višnovar L, Gantar A.
 
Čestitamo vsem fantom, ki so z odliko in spoštovanjem zastopali barve kluba, trenerju Črtu in Siniši za dobro delo z našim podmladkom, ki so nam v ponos!
 
Foto: HARK Mladost (FB)