RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Uspešen zaključek sezone za mladinske selekcije

Novice

Uspešen zaključek sezone za mladinske selekcije

22.11.2016
Uspešen zaključek sezone za mladinske selekcije

Na Ovalu Rugby Ljubljana so se v soboto, 19.11.2016, zbrale mladinske selekcije RAK Olimpija, Stade RK iz Dunaja in RK Ljubljana. Z vremenom smo imeli srečo, saj ni snežilo in termometer ni kazal v minus. To, da je na polno deževalo in igrišče spremenilo v mini blatno jezero pa mlade in zagnane ragbiste ni motilo.

Ob 13.30 uri je sodnik  zapiskal začetek zaključne tekme sezone med Rugby Ljubljana in Stade Rugby Wien v okviru novo rastoče Adria Lige za mlajše selekcije. Najprej so se s konkurenco pomerili U12. Tekma je bila za mlade ragbiste zelo pomembna, saj so z Stade izgubili na gostovanju na Dunaju in remizirali na svetovnih igrah UWG v Celovcu. Domači teren jim je dal zagon, fantje so znova pokazali napredek v igri in zmaga je ostala doma. Sledila je je tekma U14, kjer so se združili igralci iz Ljubljane in Olimpije. Tekma je bila napeta in imeli smo priložnost videti nekaj lepih zadetkov. Homogenost ekipe in večja zagnanost je prinesla novo zmago. Sledila je še prijateljska tekma starejših mladincev. Ker so bili fantje iz Stada manjši oz. bolj drobnih konstitucij, so se trenerji med sabo dogovorili za mešanje igralcev iz Ljubljane, Olimpije in Stada, ter tako sestavili dve enakovredni ekipi. To je lepa rugby gesta, ki nakazuje fair play in spoštovanje do vseh. Fantje so s tem pokazali, kako pomembno jim je igrati in  uživati v igri. Ne glede – z nasprotnikom ali proti njemu. Bravo!

Mladinci so potrdili dobre uvrstitve iz evropskega turnirja v Pragi in znanje uspešno kronali z zmagami doma. Iskrene čestitke in uspešno pot v spomladanski del!