RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Mladinske selekcije na festivalu mladih v Pragi

Novice

Mladinske selekcije na festivalu mladih v Pragi

02.11.2016
Mladinske selekcije na festivalu mladih v Pragi

V četrtek, 20.10.2016 zvečer so se mladinci Rugby Ljubljana in RAK Olimpije odpravili na Prague Youth Rugby Festival v Prago. Pot je bila dolga in utrujajoča. Za več mlajših igralcev je bilo to prvo gostovanje v tujini. Ob prihodu se je fantom dvignila energija, ki jih je spremljala cel vikend.

V soboto so čez cel dan potekale tekme na treh lokacijah. Med najmlajšimi je bilo največ ekip. V Ričany so fantje U12  v svoji kategoriji dosegli 8. mesto od 16 ekip. Ko so po prvih dveh zmagah tretjo tekmo izgubili, so kljub svoji mladosti znali stopiti skupaj in se spodbuditi k naslednji zmagi. V Petrovicah v kategoriji U14 je fante požrtvovalna igra ponesla višje. Pokazali so lepe zadetke in izpeljali nekaj dobrih akcij. Zadnja tekma je bila odločilna. Nasprotna češka ekipa je parirala Ljubljani do zadnjega koraka na igrišču in na koncu z zmago naše fante potisnila na nehvaležno 4. mesto. Vendar so bili fantje izredno ponosni nase, saj so med drugim premagali tudi angleško ekipo! Kapo dol! Najstarejši mladinci U16 in U18 so združili moči s prijatelji iz RAK Olimpije. Na igrišču RK Sparta v Strašnicah so se v svojih kategorijah odlično odrezali! Tako U16, kot najstarejši so iz finala potegnili 2. mesto.

Po tekmovalno natrpani soboti so fantje v nedeljo imeli še energijo in veselje do druženja. Obiskali so znani praški ZOO in se v večernih urah odpeljali proti Ljubljani.

Spet se je pokazalo, kako zelo pomembna so mednarodna gostovanja. So v dobrobit delu trenerjev in igralcev v Sloveniji, saj dajo sliko, na katerem nivoju igramo rugby. Ob tem je treba  povedati, da sta na Češkem dve ligi (A in B) ter več kot 30 rugby klubov. Zadnjih 15 let intenzivno in sistematično delajo na izobraževanju trenerjev. Ob taki strokovni bazi jim uspeva pritegniti vedno več mladih v ta šport. Navkljub temu dejstvu in na drugi strani bistveno manjštevilčnemu rugbyju v Sloveniji, sta Rugby Ljubljana in RAK Olimpija pokazala, da ne zaostajata za evropskim rugbyjem. Zato ostaja močna želja po nadaljnih turnirjih in tekmah tako pri igralcih kot pri trenerjih. Le močnejša konkurenca lahko popelje fante še višje. Ob tem iskrena zahvala staršem teh mladincev, za finančno in energijsko podporo. V ekipah so zato prepričani, da bodo s tako uspešnim delom sčasoma dobili svojega sponzorja! Čestitke vsem mladincem in trenerjem!