RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Mladinski turnir U12, U14 in U16

Novice

Mladinski turnir U12, U14 in U16

19.10.2016
Mladinski turnir U12, U14 in U16

V soboto so mladinci RK Ljubljana gostili nasprotnike iz Zagreba (RK Zagreb in HARK Mladost). Sprva deževno vreme se je z začetkom tekmovanja umirilo in fantje so nam pokazali lepo igro. Najmlajši U12 so z zmago proti Mladosti iz Zagreba ponovno dokazali, da iz turnirja v turnir napredujejo. Trud, ki ga vlagajo na treningih, se na tekmi pokaže v uigrani in povezani igri. Sledila je tekma kategorije U14 (ekipi Ljubljane so pomagali tudi igralci RAK Olimpije), kjer so pokazali velik napredek od lanske sezone. V ekipi je opazen boljši prenos žoge in posledično hitrejša in dinamična igra. Med soigralci napreduje komunikacija v igri, krepi se ekipni duh. Prepričani smo, da bo sobotni zmagi želvakov, sledilo še veliko uspehov. Na koncu so se pred člansko tekmo pomerili še mladinci U16. V ekipi so fantje združili moči iz RK Ljubljana in RAK Olimpija. In tudi njim je ostala zmaga doma. Mladinci že zelo dobro obvladujejo igro, iz tekme v tekmo so boljši. S pogostnostjo tekem si nabirajo potrebno »kilometrino«, ki jim je podlaga za piljenje detajlov v igri. Fantje si postopno tlakujejo pot v člansko ekipo.

Ovalna sobota se je prijetno zaključila tudi s člansko zmago.

V četrtek se klubski podmladek odpravlja na tridnevni rugby turnir v Prago (Prague Youth Rugby Festival) novim izzivom naproti. Za fante bo to dragocena izkušnja med več kot 100 ekipami iz Evrope.

Na zaključek sezone vas vabimo 19.11.2016 na Oval, kjer bomo gostili ekipe U14, U16 in U18 iz Stade Rugby kluba iz Dunaja.