RK Ljubljana > Mladinci > Novice > United World Games 2016

Novice

United World Games 2016

23.06.2016
United World Games 2016

Tudi letos se je že tretje leto zapored RK Ljubljana udeležil mednarodnega športnega festivala mladih United World Games v Celovcu.

Prve igre UWG so bile organizirane leta 2005 s 1300 mladimi športniki iz 12 držav. Vsako leto je bilo več udeležencev in več športnih katergorij. Leta 2013 se je pridružil tudi rugby. Letošnji UWG je gostil 8000 mladih v več kot 400 ekipah iz skoraj 50 držav. Tekmovali so v 10 različnih športih. Veseli smo, da se tudi mladi iz Slovenije udeležujemo mini olimpijade, predvsem pa ponosni na naš klub, da smo vsako leto uspešnejši!

Več o dogodku si lahko preberete na:http://www.unitedworldgames.com/en/

V petek 17.6. se je 28 naših igralcev zjutraj z avtobusom skupaj z RAK Olimpijo odpeljalo v Celovec. 19 igralcev RK Ljubljana je sestavljalo ekipi U12 in U14, ki sta ju spremljala Siniša Djukič in Črt Železnik. Ostalih devet (U16 in U18) se je pridružilo ekipam Olimpije.

U14 je petkovi tekmi proti ekipama iz Ukrajine in Nemčije izgubila. Uspešnejši so bili U12, ki so najprej premagali avstrijsko ekipo ter neodločeno igrali z nemško.

V soboto so U12 na igrišču pričakala dekleta avstrijskega Stade. Po težki tekmi so fantje ponosno prenesli poraz in čestitali premoč dekletom. Zvečer je naše najmlajše čakala še ena tekma proti ekipi iz Dunaja. Utrujenost in napake so botrovale tudi k temu porazu. Taisti dan so prvo tekmo z zmago nad avstrijskim klubom proslavili U14. Naslednja tekma pa je bila za fante U14 pretrd oreh, čeprav so se pogumno podali v boj  proti češki reprezentanci.

Kljub veliki razliki v točkah, so se fantje naslednji dan zbrali in s trenerjem Sinišo ubrali taktiko, ki jim je proti avstrijski ekipi prinesla neodločen izid. S to zadnjo tekmo se je U14 uvrstila na 9. mesto od 12 ekip, tesno za avstrijsko Stade Wien.

Zadnja nedeljska tekma je U12 ponovno združila v borbo z dekleti Stade Rugby Girls. Dekleta so tudi tokrat pokazala več borbenosti in želje po zmagi in naše fante presenetila z edinim skorom ter nas na lestvici devetih ekip potisnila na nehvaležno a ponosno 4. mesto!

Pohvale tudi U16 fantom, ki so v ekipi Olimpije do nedeljskega finala neporaženo odigrali vse tekme. S porazom v finalu s češko reprezentanco so med devetimi ekipami dosegli odlično 2. mesto. Olimpija U18 se je po treh porazih in dveh zmagah uvrstila na 7. mesto med 11 ekip v svoji kategoriji.

Ponosni smo na naš podmladek, ki resno tedensko trenira in iz leta v leto pridobiva na vedno boljši igri in timskemu duhu. Letos so v številčnejši konkurenci pokazali odlične rezultate. Fantje, čestitamo!

Se vidimo ponovno na naslednjih UWG junija 2017!

Fotogalerija UWG 2016