RK Ljubljana > Mladinci > Novice > U16: RK Ljubljana-RK Zagreb

Novice

U16: RK Ljubljana-RK Zagreb

23.11.2015
U16: RK Ljubljana-RK Zagreb

Zaradi zapadlega snega in razmočenega igrišča se je dogajanje prvega WYP turnirja preselilo na igrišče RAK Olimpije v Štepanjskem naselju, medtem ko so za ekipo U14 tekme odpadle.

Ekipa RK Ljubljane U16 se je pomerila z vrstniki iz RK Zagreba. Ekipa Ljubljane je pokazala določen napredek in na trenutke so fantje pokazali zelo dobro igro vendar bo v prihodnje potrebno biti bolj konsistenten. S spremembo prezorišča tekme in časa tekme so igralci v tekmo šli zelo mehko in Zagreb je že kmalu na začetku dosegel dva zadetka, predno so fantje pričeli igrati bolj zavzeto predvsem v obrambi. Po lepem udarcu z nogo v polje so domači dosegli tudi zadetek preko Tadeja Puša.

Po polčasu so bili fantje precej optimistični in odločni, vendar je bilo preveč napak predvsem v fazi obrambe, kjer so nasprotniku puščali preveč prostora in imeli nekaj slabih obaranj. Kljub temu so se fantje borili in niso popuščali in 15 minut pred koncem so uspeli doseči nov zadetek preko Reneja Gašperčiča. Ekipi sta pomagala tudi dva igralca iz Maribora (Maks in Nik), ki sta igrala zelo dobro in ekipa jima je bila zelo hvaležna.

Na splošno je ekipa igrala precej bolje kot na zadnji tekmi z Zagrebom. Očitno je, da fantje napredujejo vendar jih čaka še veliko dela. 

Scott Jewell, trenr ekipe U16: "Fantje so igrali bolje kot nazadnje vendar moramo začeti igrati bol kontinuirano v obrambi in napadu. Z večjo udeležbo na treningih in igranju večjega števila tekem bomo vsekakor še napredovali in bili boljši kot ekipa in tudi kot posamezniki. Moramo trenirati, misliti in igrati kot ekipa in ne kot posamezniki.