RK Ljubljana > Mladinci > Novice > U16: RAK Olimpija-RK Ljubljana 34-22 (15-0)

Novice

U16: RAK Olimpija-RK Ljubljana 34-22 (15-0)

12.05.2015
U16: RAK Olimpija-RK Ljubljana 34-22 (15-0)

Zapisal: Alen Štojs Goljar

Sobota, 9. maja 2015, bo v srcih fantov Rugby kluba Ljubljana zapisana na prav posebnem mestu. V opoldanskih urah so se zbrali na domačem terenu in enotni, v svojih značilnih trenirkah, odšli z mestnim avtobusom na tekmo s še nepremaganim domačim mestnim rivalom – Rugby klubom Olimpija.

Po besedah kondicijskega trenerja so bili visoko motivirani in željni kvalitetne igre, glede na zadnje treninge z domačim članskim trenerjem Andrewom Fentonom pa tudi tehnično odlično pripravljeni. Uro pred tekmo, ki se je začela ob 14.00, so opravili kratko ogrevanje za zagon telesa, nato pa še po zadnjih napotkih ob igrišču, pogumno stopili na igrišče in se čvrsto postavili na gostiteljevo zemljo.

Tekmo, ki je trajala dvakrat po 30 minut po standardnih pravilih, so začeli odlično, samozavestno in z močnim pritiskom, a nekaj zmede v obrambi je omogočilo domačim igralcem Olimpije, da so prišli do prvih točk preko strela iz prekrška. Nato pa so kaj kmalu prišli tudi do prvega zaključka. Močan pritisk domačih igralcev je presenetil naše fante, kar je vodilo do zmede v nekaterih elementih igre in rezultata 15:0 ob koncu prvega polčasa.

Med polčasom so okrepčani in predihani fantje s strani trenerja dobili jasna in umirjena navodila, kako nadaljevati tekmo, in precej spodbudnih besed. Ob začetku drugega polčasa so tako nastopili kot popolnoma druga ekipa in hitro prišli do prvih točk. Kljub na trenutke izredno agresivni igri domačih, so ohranjali močno bojevniško srce in niso podlegli udarcem. Strnili so vrste v obrambi in bolj preudarno postopali v napadih, kar je privedlo tudi do vodstva 15:22 v drugi polovici drugega polčasa.

Borbenost v mladih in na trenutke vročih glavah je prinesla tudi do dveh množičnih prepirov ekip, pri čemer sta po drugem množičnem prepiru naš igralec in igralec Olimpije dobila tudi rdeči karton. Igralec Olimpije je nadaljeval celo z grožnjami o obračunu po tekmi, kar priča o gorečnosti in borbenosti tekme. Domači fantje so nato izkoristili padec koncentracije, ki je nastal pri naših igralcev in je ošibil obrambo, ter so tako za prišli še do treh zadetkov in zaključili tekmo z rezultatom 34:22.

Kljub temu, da naše fante čaka še veliko dela in garanja na treningih, so bili tako gledalci iz vrst članskih selekcij, kot članski trenerji in vodstvo našega kluba izredno ponosni na prikazano tekmo – srčnost, borbenost in plemenitost igre – kar je dalo fantom razlog, da so igrišče kljub porazu zapustili dvignjenih glav in pripravljeni na nove izzive.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi igralec RK Ljubljane Aljaž S.: "To je bila najboljša tekma doslej z Olimpijo. Obe strani sta si močno želeli zmagati in zato so strasti vsake toliko časa postale napete. Kljub porazu mislim, da smo tekmo zelo dobro odigrali, vendar se da vedno nekatere elemente igre še izboljšati."

V kolikor bi se želel tudi ti pridružiti ekipi na treningom tega čudovitega športa, se kar pogumno oglasi na treningih ob ponedeljkih, torkih in četrtkih ob 16.30 na igrišču Oval v Guncljah, ali pa kontaktiraj pomočnika trenerjev mladinskih selekcij na tel. 041 348 478 (Alen Štojs Goljar).