RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Mlade želve gostile HARK Mladost

Novice

Mlade želve gostile HARK Mladost

20.04.2015
Mlade želve gostile HARK Mladost

Zapisal: Alen Štojs Goljar

Ljubljanska sivina in ledeno hladen dež, ki je v trenutkih prehajal v aprilski sneg, ni odvrnil misli mladih igralcev Rugby kluba Ljubljana od tekme, ki je bila pred njimi. Obe tekmujoči mladinski selekciji sta se na ta dan na domačem terenu soočili z znanim zagrebškim klubom HARK Mladost.

Mlajši fantje (U14) so igrali s prilagojenimi pravili za mladinske selekcije U14, zato so igrali zgolj čez polovico igrišča. Igra je trajala dva polčasa po 15 minut s krajšim premorom med polčasoma. Trenerja obeh ekip sva zaupala v kvalitetno igro mladincev, v zdravo deško borbenost in v pošteno viteštvo na igrišču. Zaradi precej nizkih temperatur je bila na žalost možnost poškodb malce večja, kar se je na žalost tudi uresničilo, saj so bili fantje močno premraženi, nekaj je bilo tudi manjših glavobolov in od udarcev otečenih sklepov. Kljub slabemu vremenu, dežju in mrazu, je ob igrišču za vse fante na igrišču navijalo kar nekaj navijačev, podpornikov in staršev, ki so jih ob koncu tekme pozdravili z velikim aplavzom. Zmaga je po odlično prikazani in razigrani tekmi pripadla domačemu moštvu. Vsi fantje pa so rekli, da se kljub izredno težkim pogojem že veselijo nadaljnjih treningov in seveda čim večjega števila tekem v prihodnosti.

Po tekmi mlajših fantov je sledila tekma starostne skupine U16. Vreme se do takrat ni prav nič izboljšalo – morda celo poslabšalo. V prvi postavi RK Ljubljana se je zadnji hip zgodilo nekaj manjših zaradi poškodb nekaterih igralcev, ki zaradi želje po igri in zaradi svojih fizičnih sposobnostih igrajo za obe selekciji; nekaj svojih igralcev pa smo posodili gostom, ki niso imeli zadostnega števila lastnih igralcev. Zavoljo igre smo rade volje to tudi storili. Dež se je na trenutke okrepil, proti koncu prvega polčasa pa je začelo celo snežiti. Z ozirom na vremenske razmere je glavni sodnik, Damijan Volavšek, določil, da bo polčas trajal 20 minut, zaradi varnosti pa je prilagodil tudi pravila v scrumu in pri izvajanju avta.

Borbenost domačih se je hitro obrestovala. Delo v obrambi na zadnjih treningih so odlično prenesli na igrišče in izpeljali navodila trenerja, da bo tokrat naša zmaga obrambni napad. Neomajno so zaustavljali nasprotnikove napade, lepo in preudarno – brez odvečnih igralcev – so čistili in zaščitili rucke, nato pa spretno odigrali krajše akcije, za kar so se odločili zaradi mokrih, mrzlih in vlažnih razmer. Žoga je tako redko padala iz rok, najpogosteje pa je v navdušenje gledalcem in v ponos trenerju lepo potovala od igralca do igralca in ker nekajkrat našla svoj cilj preko končne linije. Utrujenost zaradi vremenskih razmer se je začela kazati v drugi polovici drugega polčasa. Zbranost je padla, zato so nastale luknje v obrambi, kar pa so nasprotniki enkrat tudi uspešno izkoristili. A vendar so se fantje hitro zbrali, zresnili in s spodbudami trenerja in gledalcev stisnili zobe še tistih nekaj minut zadnjega polčasa, dosegli še nekaj zadetkov in z dvignjenimi glavami zaključili tekmo kot zmagovalci na domačem terenu.

Po tekmi sta šli selekciji obeh klubov prijateljsko na pogostitev v klubsko hišo, nato pa na ogled reprezentančne tekme med Slovenijo in Luksemburgom. Kljub bolečem porazu domače reprezentance, so fantje preživeli lepo rugby soboto, kar jim je dalo zagona in moči za nove treninge ter nekaj tekem v spomladanskem delu, ki jih prav nestrpno pričakujejo