RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Mladinske selekcije pred novo sezono

Novice

Mladinske selekcije pred novo sezono

22.03.2015
Mladinske selekcije pred novo sezono

Piše: Alen Štojs Goljar

Dnevi nad Ovalom se zopet daljšajo in člane mladinskih selekcij starih od 13 do 18 let lahko zopet redno videvamo na domačem igrišču. Še kako pomembna komunikacija med igro, spodbujanje, ekipni duh in zagon odmevata daleč po okoliških vaseh Gunclje, Dvor in Stanežiče. Pogled na njih nam tako jasno sporoča: fantje so izrazito napredovali, moštveni in tovariški duh je več kot le zgolj vtis, imajo jasen cilj in vizijo in jasno je, zakaj tako zavzeto trenirajo. Ker dober za njih ni več izbira – želijo biti namreč najboljši.

A pot do tu, kjer smo danes, je bila dolga, vanjo je bilo vloženih nepreštevno utrudljivih a spodbudnih in zabavnih treningov, odpovedovanj in trdnih odločitev vsakega od njih, prav tako pa tudi truda, spodbudnih besed, zgleda, strokovnosti in motivacije s strani trenerjev Tilna Puša in Alen Štojs Goljarja.

Pred zimskim časom se je mladinskim selekcija pridružilo veliko število novih in kvalitetnega viteškega športa željnih mladeničev. Fantje so se v jesenskem času pravzaprav šele dobro spoznavali med seboj, spoznavali potek igre, spoznavali svojo vlogo v ekipi in pomen tega športa, ki gradi osebnosti celostno, kot redko kateri šport. Sledile so tekme v jesenskem delu, trpki a poučni porazi, kvalitetni nasprotniki in trdna volja fantov po vsakokratnem vstajanju po padcih in po nenehnem izboljševanju na treningih – prav tako pa izven igrišča, v osebnem življenju.

S prvimi temperaturami okoli ničle, smo se preselili v klubski fitnes in v telovadnico Zavoda svetega Stanislava. Zimski del smo v fitnesu namenili fizičnemu napredku, delu na moči in pridobivanju mišične mase, pravilni (čvrsti) telesni drži in kondiciji, v telovadnici pa smo iz treninga v trening pilili tehnike raznolikih moštvenih akcij, obrambi in zaustavljanju ter onemogočanju nasprotnika.

RKL junior

V skupaj smo združili na zaključnih pripravah v domu Trilobit v Javorniškem rovtu, kjer smo na snegu opravili tri dni izredno plodnih in poučnih treningov, ki so (tudi zaradi edinstvenostih razmer) ekipo še tesneje povezali, poleg zunanjih treningov na pripravah in treningov kondicije, pa smo velik del priprav namenili gradnji moštvenega duha in tovarištva, zabavnim spoznavnim igram, številnim pogovorom, ogledom filmov, katerih sporočilnost smo poskušali prenesti na konkretne situacije, ki se tičejo rugbya, športa, razvoja osebnosti in tesnega prijateljstva.

RKL 2

Takoj, ko so bili pogoji ustrezni za treninge zunaj, pa smo se – polni novih izkušenj, spodbud, odmevnih govorov trenerjev in nove zagnanosti – vrnili na travnate površine domačega igrišča. Fanti, povezani v trdno moštvo si sedaj ne želijo ničesar drugega več kot dobrih tekem, spodbude s tribun, čim pogostejših treningov, predvsem pa novih članov, soigralcev, prijateljev, s katerimi bodo skupaj rastli, se gradili kot ekipa in kot posamezniki in spoznavali svet tega prečudovitega športa.


Prva priložnost za to bo že v četrtek 26.3. ob 16.30, ko pripravljajo »tryout« (odprti) trening, za katerega upajo, da ga bo obiskalo mnogo mladih, ki si žele spoznati ta viteški šport, se nam pridružiti in postati del velike rugby družine Rugby kluba Ljubljana.

Spodbudne novice prihajajo tudi iz tabora selekcij fantov starih od 8 do 12 let. Pod vodstvom trenerjev Miljuša in Đukiča so fantje pridno trenirali skozi zimo in pridobili kar nekaj novih članov, vsi skupaj pa že komaj čakajo svojo prvo tekmo.