RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Ekipa U14 do 3.mesta, U16 zmagovito

Novice

Ekipa U14 do 3.mesta, U16 zmagovito

24.11.2014
Ekipa U14 do 3.mesta, U16 zmagovito

V soboto se je na domačem Ovalu odvil pravi praznik rugby-ja. Polek članske tekme sta bili aktivni tudi ekipi U14 in U16, kateri sta navdušili zbrane gledalce na domačem stadionu. Navdušenja pa ni skrival niti IRB Educator in vodja GIR Europe, Jose Miguel Gorrotxategi, ki se te dni mudi v Sloveniji.

U14

Ekipa U14 je nastopila na domačem turnirju in osvojila končno 3. mesto, polek domače ekipe sta na turnirju nastopili še ekipi RK Zagreba (HR) in RC Stade Wien (A). Želvice so nastopile v dokaj okrnjeni zasedbi zaradi bolezni.

Prvo tekmo tekmo so fantje odigrali proti zelo močnem nasprotniku RK Zagrebu, čeprav je bil nasprotnik večji, močnejši, morebiti tudi malo starejši so se fantje močno upirali in bili velik trn v peti zagrebčanov.

RK Ljubljana 0 : 30 RK Zagreb (HR)

Drugo tekmo pa so fantje odigrali proti ekipi RC Stade Wien, tudi tu je bil nasprotnik večji in močnejši a fantje so se upirali na vse moči in v izdihljajih tekme jim je uspelo položiti za častni try. Častno polaganje je dosegel s pomočjo ekipe Tadej Ogorevc.

RK Ljubljana 5 : 15 RC Stade Wien (A)
Ogorevc (5);

Za ekipo U14 so nastopili: 1. Habjan, 2. Ng' inija, 3. Jakopin, 9. Spanić (C), 10. Šušnik, 11. Ogorevc, 12. Vrhunec, 13. Hočevar, 14. Kocič, 15. Hitij

Ostali rezultati turnirja:
RK Zagreb (HR) 15 : 5 RC Stade Wien (A)

Komentar tekme, Tilen puš (glavni trener ekipe U14):
Fantje so kljub dvema porazoma odigrali res konkretni tekmi, v obeh je bil nasprotnik večji, močnejši, po mojem mnenju tudi večji a mislim, da to nesme biti naš izgovor, namreč ekipa U14 trenira na treningih z ekipo U16 tako, da fantje imajo izkušnje igranja z starejšimi. A vseeno so fantje odigrali zares dve dobri tekmi, seveda nas čaka še veliko dela, a na prikazano sem zelo ponosen in zelo vesel, da postajajo fantje ekipa in, da v igranju rugby-ja uživajo.

Komentar tekme, Alen Štojs Goljar (Pomočnik trenerja ekipe U14):
Ekipa se je odlično znašla na domačem terenu. Videlo se je homogeno delovanje fantov. Pred tekmo med ogrevanjem je bilo videti, da so visoko motivirani, predvsem pa povezani kot ekipa in pripravljeni na tekmo. Kljub temu, da so se znašli pred močnejšim nasprotnikom, se niso izogibali kontaktu. Podaje so bile lepo usmerjene in večinoma preudarno izvedene. Predvsem pa se je videlo, da so v obeh igrah uživali, se zabavali in na drugi tekmi dosegli celo zadetek.

U16

Ekipa U16 se je pomerila v prijateljski tekmi prav tako prot ekipi RC Stade Wien, aktualnemu avstrijskemu podprvaku. Fantje so dominirali v vseh delih igre iz zasluženo slavili proti nasprotniku. V prvem polčasu so stvari res šele kot po maslu, igra je lepo tekla polaganja pa padala eno za drugim. V drugem polčasu se je že poznala utrujenost in igra je malo padla a želja po zmagu je bila prisotna od prve do zadnje minute.

RK Ljubljana 59 : 0 RC Stade Wien (A)
Puš (15), Kapun (14), Gašperšič (10), Fogec (10), Kuster (5), Kocič (5);

Za ekipo U16 so nastopili: 1. Džafić, 2. Habjan, 3. Moškon, 4. Keber, 5. Gašperšič, 6. Robida, 7. Govže, 8. Fogec, 9. Spanić, 10. Puš, 11. Ogorevc, 12. Kuster, 13. Hočevar, 14. Kocič, 15. Kapun, 16. Jakopin, 17. Starčič,18. Ng' inija, 19. Zupančič, 20. M. Caprirolo Zadravec, 21. Smole,22. Vrhunec, 23. Medved (posoja RK Maribor)

Komentar tekme, Tilen Puš (glavni trener ekipe U16):
Pridejo dnevi, ko te teli fantje posteno spravijo ob zivce, te razjezijo, te posteno nasmejejo in pride dan ko te spravijo v jok, v jok srece namrec. Ko jim gre na in ob igriscu vse tako kot mora, ko so zadovoljni, srecni in z srcom pri stvari. Ko poteka vse po nacrtih, tako kot smo se dogovorili in potem res vidis, da so vse neprespane noci, na miljone mojih prostih ur, vsa sestankovanja in nacrtovanja zares dobro vlozen prosti cas. Zares smo ena velika druzina, kot pravijo fantje in o nas se bo se slisalo in govorilo!

Komentar tekme, Alen Štojs Goljar (pomočnik trenerja ekipe U16):
Fantje so se tokrat odrezali bistveno bolje kot na preteklih tekmah. Opazen je bil velik korak naprej predvsem v moštveni in individualni mentaliteti igralcev. Igrali so bolj trezno, premišljeno, predvsem pa bolj odločno in pogumno. Žogo so neustrašno ohranjali v posesti in jo prav tako pogumno odvzemali nasprotnikom. Kljub nekaterim neuspelim akcijam, so uporabljali taktike, ki jih izvajamo na treningu in tudi na ta način prišli do nekaterih zadetkov. Najbolj pozitivno pa me je presenetil ravno ta preskok v mentaliteti, ki – verjamem – jim je omogočil zmago na tej tekmi in dal zagona za nadaljnje treninge in motivacijo za izboljševanje sebe, predvsem pa jih je na popolnoma novi ravni povezal kot ekipo.

SLIKE