RK Ljubljana > Mladinci > Novice > U18: HARK Mladost-RK Ljubljana 24-29 (14-12)

Novice

U18: HARK Mladost-RK Ljubljana 24-29 (14-12)

23.04.2012
U18: HARK Mladost-RK Ljubljana 24-29 (14-12)

Mladinska ekipa RK Ljubljana je v soboto odigrala prijateljsko tekmo v Zagrebu proti HARK Mladosti. Ljubljančani so začetne minute začeli zadržano in zmedeno, kar je razumljiva reakcija ekipe, ki je v sestavljanju in uigravanju in ji je ta tekma predstavljala prvi resni preizkus znanja in želje do igre ragbija.

Po prejetem zadetku v prvi polovici prvega polčasa so mladi Ljubljančani strnili vrste, popravili napake v obrambi in odgovorili domačinom z zadetkom. Do konca polčasa sta ekipi dosegli še po en zadetek, s tem da so bili domačini uspešnejši pri potrjevanju zadetka in odšli na polčas s prednostjo dveh točk.

Foto by Berislav Rožman.

V drugem polčasu je ekipa RK Ljubljana predvsem popravila igro v scrumu in uspela trikrat prenesti žogo preko linije zadetka. Sledilo je še nekaj lepih akcij s strani obeh ekip, na koncu pa so se mladi Ljubljančani uspeli zbrati in tekmo uspešno s 3 zadetki v drugem polčasu in eno potrditvijo pripeljati do želene zmage v gosteh. 

Predvsem je potrebno pohvaliti dobro igro v scrumu in liniji v drugem polčasu in dobro obrambo v drugem polčasu, kar je posledično povzročilo pritisk na nasprotnika in ga prisililo k napakam v igri, kar so mladi Ljubljančani uspešno izkoristili. 

Še enkrat se je pokazalo, da sedanja ekipa potrebuje treninge z udeležbo vseh igralcev in da ima ekipa srce ter željo ob trdem delu doseči še marsikakšno zmago v tej sezoni.

Točke za Ljubljano so dosegli: Maks Zukić 14, Nik Križman 10, Jure Petrič 5.

Postava RK Ljubljana U18: 1. Jernej Gregorš, 2. TinVidnjevič, 3. Gašper Tivdar, 4. Gal Golež, 5.Žiga Ruben Vrhunec, 6. Maks Zukič, 7. Matevž Pezdir , 8. Nik Križman, 9.Uroš Petrič, 10. Jure  Petrič, 11. Janez Ručigaj, 12. Gal Okič, 13. Denis Močnik, 14. Gašper Petelin, 15. Matevž Pušnik, 16. Aljaž Ott, 17.Tilen Puš,18. Milan Stojnič, 19. Pavel Kapun

Nekaj slik si lahko ogledate v galeriji.

Foto by Berislav Rožman.