RK Ljubljana > Mladinci > Novice > UNITED WORLD GAMES 2014

Novice

UNITED WORLD GAMES 2014

26.06.2014
UNITED WORLD GAMES 2014

Pretekli vikend so se ekipe U12, U14 in U16 RK Ljubljane udeležile mednarodnega turnirja United World Games v avstrijskem Celovcu, ekipa U18 zaradi poškodb in pomankanja igralskega kadra zaradi šolskih obveznosti ni odpotovala na turnir. Ekipe so tri dni preživljale ob zares dobrem rugby-ju in odlično pripravljenem spremljevalnem program.

U12

Trenerja Troppana in njegove izbrance je v prvem kolu skupine A pričakal München Rugby FC (GER) proti kateremu so želvice klonile 20:0, z istim rezultatom so klonile tudi v drugem kolu proti predstavniku italijanskega rugby-ja ASD Pallaovale (ITA). V tretjem kolu pa so fantje doživeli še en poraz, tokrat proti ekipi Rudergesellschaft Heidelberg (GER). Želvice so se nato pomerile v tekmi za 7. mesto proti BZ St. Kilian Heilbronn (GER) in jo prepričljivo dobile z 30:10.

Tekme RK Ljubljane U12:

Skupina A: München Rugby FC (GER) 20:0 Rugby Klub Ljubljana (SLO)

Skupina A: ASD Pallaovale (ITA)               20:0 Rugby Klub Ljubljana (SLO)

Skupina A: Rudergesellschaft Heidelberg (GER) 25:0 Rugby Klub Ljubljana (SLO)               

Tekma za 7. mesto: Rugby Klub Ljubljana (SLO) 30:10 BZ St. Kilian Heilbronn (GER)

Ekipa: Jure Žgajnar, Lan Višnovar, Maj Gregorinčič, Jaka Pregrad, Maj Mušič Suljić (C), Andrej Habjan, Matevž Špehar

U12

 

Izjava trenerja Troppana:

Če bi primerjal prvo in zadnjo tekmo bi bilo, kot da bi gledal igrati dve različni ekipi. Napak, ki smo jih omenjali na prvi tekmi sploh ni več bilo. Žoga je postala živa in podaje in off-loadi so se kar vrstili. Tudi v obrambi so igralci postajali čvrstejši in na koncu slavili zmago. Ekipa je na koncu dosegla sedmo mesto, kar pa je najvažnejše, je napredek, ki ga je pokazala ekipa. Fantje so postali tudi precej bolj povezani, to pa jim omogoča tudi boljšo komunikacijo in uigranost med tekmo.

 

U14

Ekipo U14 in trenerja Colina Gemmilla sta prvi dan tekmovanja skupinskega dela pričakala dva zelo močna predstavnika, v prvem kolu Heidelberger RK (GER) v drugem pa mestni rival RAK Olimpija (SLO) proti katerima so fantje doživeli poraza. V tretjem kolu so se fantje pomerili z Vienna Int School (AUT) proti kateri so pokazali zelo dopadljivo igro a nažalost izgubili. V zadnjem, četrtem kolu so se želvice pomerile z München Rugby FC (GER) proti katerim so doživele še en poraz. Fantje so tako brez tekme za razvrstitev zasedli 10. mesto v skupnem seštevku.

Tekme RK Ljubljane U14:

Skupina B: Rugby Klub Ljubljana (SLO) 0:36 Heidelberger RK (GER)

Skupina B: Rugby Klub Ljubljana (SLO) 0:67 RAK Olimpija (SLO)

Skupina B: Rugby Klub Ljubljana (SLO) 5:14 Vienna Int School (AUT)

Skupina B: München Rugby FC (GER) 19:0 Rugby Klub Ljubljana (SLO)

Ekipa: Neven Spanć, Tristan Ng’ inja, Aljaž Špehar, Žak Vrhunec (C), Žiga Makovec Fröhlich, Matej Habjan, Aljaž Rezar

U14 


Izjava trenerja Gemmilla:

The 3 days in Klagenfurt were some of the most exhausting and rewarding I’ve ever had as a coach. Organising teams and players for each game became a challenge, especially for the under 14s as they had the fewest players. Despite this the team battled on bravely facing extremely tough opponents with only one substitute or none. For me our proudest moment came in the last game; with only 6 players available and all already tired and sore, worried they would forfeit the game, they rallied and banded together to take the field with one less player. Thankfully support arrived from our friends in the Austrian club we had joined with for the under 12s. Ljubljana gave it everything they had; to the point of exhaustion and more as they battled through injuries to get back to the field to help their teammates and ended the game: exhausted, broken but happy to play hard right to the end and their coach couldn’t be more proud of them for it.

 

U16

Varovanci trenerja Puša so v skupinskem delu zasedli zadnje, 4. mesto. V prvem kolu jih je pričakal močan nemški predstavnik Berliner SC / Veltener RC (GER), kateri je pokazal svojo premoč in želvice visoko premagal, skupno pa je zasedel 2. mesto. V drugem kolu so želvice izgubile derbi Bundeslige proti ekipi RU Donau Wien (AUT), katera je dosegela pozneje skupno 3. mesto. V zadnjem, tretjem kolu skupinskega dela jim je nasproti stala ekipa Vienna Int. School (AUT) proti kateri so se fantje zelo upirali, a nažalost tudi to izgubili. Tako fantom ni preostalo drugega, kot da igrajo tekmo za 7. mesto proti znani nasprotnici, mestnemu rivalu RAK Olimpija (SLO) proti kateri so pokazali zelo dopadljivo, hitro igro v katero so vložili poleg srca še čisto zadnje atome moči.

Tekme RK Ljubljane U16:

Skupina B: Berliner SC / Veltener RC (GER) 38:0  Rugby Klub Ljubljana (SLO)

Skupina B: RU Donau Wien (AUT) 45:0 Rugby Klub Ljubljana (SLO)         

Skupina B: Vienna Int. School (AUT) 22:5 Rugby Klub Ljubljana (SLO)

Tekma za 7. mesto: RAK Olimpija (SLO)                5:10 Rugby Klub Ljubljana (SLO)    

Ekipa: Aljaž Smole, Anes Džafić, Žan Fogec (C), Rene Aleš Gašperčič, Tadej Puš, Lovro Zupančič, Adam Briški Cirman, Bor Moškon, Patrik Keber, Simon Kapun

U16


Izjava trenerja Puša:

Sicer nismo osvojili 1. mesta, ampak so fantje z svojim odnosom, borbenostjo, srčnostjo ter zmago nad mestnim rivalom RAK Olimpijo dokazali, da smo osvojili vse kar se je osvojiti dalo! Fantje so rastli iz tekme v tekmo, stopnjevali svojo formo in kar je najbolj pomembno nikoli se niso predali! Zares sem ponosen na vsakega od njih, postajajo pravi prijatelji, soigralci in prava ekipa, mislim da je pred njimi zares svetla prihodnost.