RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Uspešen nastop ekip U14 in U18 na Dunaju

Novice

Uspešen nastop ekip U14 in U18 na Dunaju

31.03.2014
Uspešen nastop ekip U14 in U18 na Dunaju

V soboto sta na Dunaj poleg članske ekipe potovali tudi obe mladinski ekipi in se pomerile z vrstniki iz kluba RC Stade Viennois.

Za mladinsko ekipo U18 je druga tekma te sezone, premagali so sovrstnike iz RC Stade iz Dunaja. Ljubljanski mladinci so začeli agresivno in v prvih minutah tekme dosegli zadetek. Visok tempo so še nekaj časa vzdrževali nato pa je utrujenost naredila svoje, koncentracija je padla in igra se je začela krhati.

U18Drugi polčas so začeli osveženi in kmalu dosegli zadetek. Zbrali so se tudi dunajski sovrstniki in dosegli zadetek. Igra se je nadaljevala precej neodločeno, proti koncu pa je z lepo akcijo linije Ljubljana dosegla še en zadetek in tekmo zaključila z rezultatom 15:5. Mladinci so tekmo odigrali dobro, izkazali pa so se tudi novejši igralci. V nadaljevanju sezone se bo delalo predvsem na nadgrajevanju tehnike, pridobivanju boljše kondicije, vrnilo pa se bo tudi k osnovam, je napovedal glavni trener ekipe U18 Siniša Dukić, kateremu je pomoč obljubil tudi glavni trener članske ekipe RK Ljubljana Robert Puconja.

 

 U18

 

Najmlajše želvice U14 so odigrale svojo drugo tekmo v tej sezoni. Po dolgi vožnji so si fantje najprej ogledali tekmo ekipe U18, nato pa odigrali še svojo tekmo. Prvi polčas so fantje odprli zelo silovito in po dveh samostojnih prodorih Simona Kapuna je rezultat na semaforju kazal 0:10, nato so storili nekaj napak in dovolili nasprotniku, da je prišel do treh zaporednih polaganj in rezultat ob polčasu je kazal 15:10 za nasprotno ekipo. K drugemu polčasu so fantje pristopili z veliko vlite samozavesti in takoj izenačili izid na 15:15, tretjo polaganje za RK Ljubljano je dosegel Simon Kapun in nedolgo zatem je po dobljenem scramu in lepi podaji Makovec Frölicha je dosegel polaganje še Rene Aleš Gašperšič in želvice povedel v vodstvo 15:20. Naleta mladih igralcev RK Ljubljane še ni bilo konec, ko je po podaji Aljaža Rezarja polaganje še dosegel Žiga Makovec Frölich. Na koncu je koncentracija malo popustila, poznala se je tudi že utrujenost in fantje so prejeli še dva polaganja in tekmo zaključili rezultatom 25:25. Fantje so prikazali napredovanje glede prejšnjo tekmo v Zagrebu, kar je posledica resnih pristopov k treningu. Po tekmi so bili fantje veseli in zadovoljni z rezultatom in že komaj čakajo naslednje tekme, kar je najbolj važno. Za ekipo U14 so nastopili:

T. Ng' inja

Ž. Fogec (C)

M. Habjan

A. Rezar

S. Kapun

Ž. Vrhunec

Ž. Makovec Frölich

R. Aleš Gašperšič

L. Zupančič

N. Spanić

A. Džafić

A. Špehar

M. Mušič Suljić

A. Habjan

L. Višnovar

J. Žgajnar


U14

 

 

 

Izjava trenerja Tilna Puša: "Kljub nekaj napakam v igri in neizkušenosti so fantje prikazal boljšo igro, kot v Zagrebu. Seveda je pred nami še veliko dela, sploh v obrambi, kjer smo naredili nekaj smešnih napak, a vse te napake so odpravljive. Z Colinom sva zelo ponosna na fante in tudi midva se veseliva naslednjih treningov in tekem."

Izjava kapetana Žana Fogca: "Dobro smo se odrezali, glede na to, da je to naša druga tekma. Igrali smo proti nasprotniku, ki že dolgo trenira in na igrišču smo delovali smo kot eno, kot ekipa. Se že veselim naslednjih treningov in tekem."


U14

Slike iz Dunaja (foto: Thomas Lieser)

Fotos by Thomas Lieser