RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Prva tekma ekipe U14 v Zagrebu

Novice

Prva tekma ekipe U14 v Zagrebu

15.03.2014
Prva tekma ekipe U14 v Zagrebu

Dne 15.3.2014i je bila v športnem centru Savica v Zagrebu odigrana prva tekma ekipe U14 Rugby kluba Ljubljana, fantje so se pomirili proti RK Lokomotivi. To je bila za mlade želvice prva tekma v življenju, katero so odigrale v različici rugby 12, po sistemu: 3 igralci (brez rinjenja) v scramu in 9 igralcev v liniji v času 2x15 min. K prvemu polčasu so želvice pristopile zelo živčno in nezbrano, naredile veliko napak tako v obrambi kot tudi v napadu kar so domačini s pridom izkoristili, ter zaključili prvi polčas z rezultatom 40:0. Na začetku drugega polčasa je bila slika popolnoma obrnjena, nekaj dobrih prebojev linije in odlična obaranja v obrambi so želvice z lepo podajo Žaka Vrhunca in polaganjem Žige Makoveca Frölicha znižale rezultat na 40:5, a potem storile tudi nekaj napak in končale tekmo z rezultatom 55:5. Kljub porazu se fantje že veselijo naslednjih tekem in treningov na katerih bodo odpravili storjene napake, zahvaljujejo se pa tudi malo številčnim a glasnim navijačem, ki so pripotovali v Hrvaško prestolnico v podporo mladim želvicam.

 

Postava RK Ljubljana U14: 

Ž. Fogec (C)

A. Rezar

R. Aleš Gašperčič

N. Spanić

A. Špehar

L. Višnovar

O. Mitev

M. Turan

J. Žgajnar

T. Ng' inja

L. Zupančič

M. Mušič Suljić

P. Keber

Ž. Vrhunec

B. Moškon

M. Habjan

Ž. Makovec Frölich 5

A. Habjan

S. Kapun

M. Špehar

Izjava trenerja Colina Gemmilla:

The boys got off to a slow start because it was their first game, allowing Lokomotive to get an early lead. The quality improved in the secome half, leading to a well needs to be done, but with the positive play they showed; this group can build into a strong team.

Izjava trenerja Tilna Puša:

Danes so fantje odigrali svojo prvo tekmo in doživeli poraz. V prvem polčasu so prikazali zelo slabo igro, kar je bila posledica spoznavanja terena in nasprotne ekipe, v drugem polčasu pa so se prikazali v popolnoma drugi luči in z svojo voljo in pristopom znižali rezultat. Drugi polčas daje vedeti, da smo na pravi poti, a je še treba veliko postoriti, da odrastejo v močno in kvalitetno ekipo, katera se bo lahko kosala z ostalimi ekipami z našega področja. Z Colinom sva ponosna na fante in verjameva, da nam bo skupaj uspelo.

Slike 1 (foto: Matej Špehar)

Slike 2 (foto:Mladen Ban)