RK Ljubljana > Mladinci > Novice > U18: RK Ljubljana-RK Lokomotiva 0-64 (0-30)

Novice

U18: RK Ljubljana-RK Lokomotiva 0-64 (0-30)

17.06.2013
U18: RK Ljubljana-RK Lokomotiva 0-64 (0-30)

V soboto je mlade Želve čakal še zadnji preizkus v tekmovanju Kupa Zagreba v letošnji sezoni . Na igrišču Oval v Stanežičah se je odigraval finale oz. derbi dveh najuspešnejših ekip v tekmovanju. Zmaga je tudi odločila prvaka tekmovanja Kupa Zagreba.

V peklenskih pogojih a vendar z zelo solidno motivacijo in številčnim prihodom igralcev na tekmo, ja na začetku kazalo da bodo mlade želve lahko ubranile prednost domačega igrišča in tekmo zaključile z  ugodnim rezultatom.

Prvih 15 minut tekme so domačini napadali gostujočo obrambo RK Lokomotive ter poskušali doseči zgodnji zadetek na tekmi. Po lepem prodoru v 7 minuti tekme je imel lepo priložnost igralec linije Milan Stojnić, katero pa žal ni izkoristil. V nadaljevanju je sledila še ena priložnost domačih igralcev preko linije in št. 12 Denisa Močnika, a je bil žal tudi ta poskus zaustavljen. Po konstantnem pritisku v nasprotnikovi polovici je padla zbranost domačih igralcev in RK Lokomotiva je po lepem napadu skrama in žoganju od rok do rok dosegla svoj prvi zadetek v nizu mnogih. Zbranost ljubljančanov je padala iz minute v minuto, težke vremenske razmere so dodale ša kakšen problem več (poškodba kapetana Tilena Puša, poškodba Denis Močnika in Domna Dobrnikarja,...) in scenarij za poraz je bil tukaj.

Tekma se je zaključila z zasluženo zmago gostujoče ekipe 64: 0. Gostje so res pokazali visok nivo ragbija, sodelovanja na igrišču, bodrenja, želje in ekipnega duha.

Kaj reči po polovici sezone? 

Pokazalo se je, da potrebuje ekipa skozi celotno sezono močne tekme z pravimi ekipami, saj je le to lahko merilo pripravljenosti, želje in moči ekipe. Žal v širšem območju Slovenije takih tekmecev ni, za prave tekme na jugu Hrvaške, Srbije ali Italiji pa upajmo da se bo za drugo polovico sezone uspelo dogovoriti z vodstvom kluba, da se take tekme omogočijo.

 

Poleg tekem se je skozi prvi del sezone pokazala tudi zelo zelo slaba fizična kondicija igralcev, kateri bodo morali sami pri sebi razčistiti ali želijo biti del ekipe in del tega športa. Lep prikaz borbenosti so imeli v sobtoto na igrišču v obliki nasprotnikov za katere so veljali isti vremenski pogoji, istižulji, modrice, pretečeni kilometri, obaranja,...

Da ni vse tako črnogledo  kažejo rezultati oz. igre določenih igralcev (Puš, Pezdir, brata Petrič, Tivadar, ) kateri prevzamejo v nekem trenutku odgovornost za ekipo na sebe in dopolnijo manjkajoče mesto sogralca kateri se ne trudi dovolj.

Mladinsko ekipo čaka v soboto še revijalna tekma z RK Mladost ob 50 . letnici kluba, potem pa počitek do priprav v Avgustu.

Trenerski kader bo čez poletje igralcem kateri bodo izkazali željo ponudil fitnes priprave in analiziral prvi del sezone, ter poskušal z določenimi prijemi v ekipo pripeljati zmagovalni duh za drugo polovico sezone.

 

Ekipa Ljubljana U18:

1. Nejc Drašler

2. Gašper Unetič

3. Lev Lah

4. Domen Dobnikar

5. Klemen Hribar

6 . Gašper Tivadar

7.  Matevž Pezdir

8. Tilen Puš (kapetan)

9. Uroš Perič 

10. Jure Petrič

11. Milan Stojnić

12. Denis Močnik

13. Gašper Petelin

14. Janez Ručigaj

15. Tilen Klakočer

16. Grega Lindič

17. Tom Maierle

18. Samo Avguštin

19. Ervin Dukić

20. Pavel Kapun

21. Tadej Puš