RK Ljubljana > Mladinci > Novice > Pokal Zagreba U18: RK Ljubljana-HARK Mladost 60-7 (22-7)

Novice

Pokal Zagreba U18: RK Ljubljana-HARK Mladost 60-7 (22-7)

24.04.2013
Pokal Zagreba U18: RK Ljubljana-HARK Mladost 60-7 (22-7)

Mlade Želve so v nedeljo 21.04.2013 prikazale do sedaj najboljšo igro in zanesljivo premagale gostujočo ekipo RK Mladost.

Kako pomemben je domači teren priča tudi nedeljski prikaz, pristop in motiviranost mladih igralcev RK Ljubljana. Dogovr glede akcij, solidno izvajanje avta, odličen prenos žoge do konca linije in izkoristek celotnega igrišča je formula po kateri uspeh ne sme izostati.

Tekma se je pričela v borbenem duhu in hitrim vodstvom domačih igralcev, kateri so na krilih domače publike le še stopnjevali pritisk v napadu in polčas zaključili z rezultatom 22:7.

V drugem polčasu so mlade Želve še dodatno, predvsem preko linije, pritisnile na plin in dosegle nekaj lepih zadetkov z odigranimi in dogovorjenimi akcijami. Nasprotnik je bil tako nemočen in tekma se je zaključila z izidom 60:7 za domače igralce.

Predvsem je treba pohavaliti igro linije, predvsem novega igralca Matica Cizeja kateri je presenetil s svojo hitrostjo in občutkom za igro v nejgovi prvi tekmi, igralca scrama Toma Maierla kateri je pokazal kako porevzeti odgovornost, vzeti žogo in odigrati naprej napad, ter Matevža Pezdirja za zrelo igro in trdno obrambo ter ostale soigralce kateri so se borili na terenu za zasluženo zmago.

Želve sedaj čaka krajši počitek v Maju pa že prve prijateljske teke z ekipami iz tujine.

Trenerski kader Goran in Siniša sta zadovoljna s prikazanim in upata, da bodo želve uspele do konca prvega dela sezone še okrepiti igro v napadu predvsem pa popraviti igro v skramu.

 

Postava RK Ljubljane U18:

1. Lev Lah
2. Gregor Lindič
3. Nejc Drašler
4. Tilen Puš(K)
5. Klemen Hirbar
6. Tom Majerle
7. Gašper Tivadar
8. Matvež  Pezdir
9. Jure Petrič
10. Gašper Petelin
11. Tadej Puš
12. Denis Močnik
13. Samo Avguštin
14. Matic Cizej
15. Janez Ručigaj
16. Žan Plut