RK Ljubljana > Člani > Novice > RRC: RK Nada Split-RK Ljubljana 48:17 (31:0)

Novice

RRC: RK Nada Split-RK Ljubljana 48:17 (31:0)

09.03.2020
RRC: RK Nada Split-RK Ljubljana 48:17 (31:0)

V prvi tekmi regionalne rugby lige je v Sinju ekipa RK Nade iz Splita prepričljivo premagala RK Ljubljano z rezultatom 48:17 (31:0).

Domačini so že v prvem polčasu odločili vse dvome o zmagovalcu in po izvrstni predstavi šokirali goste iz Ljubljane in si zagotovili neulovljivo prednost 31:0. Ljubljančani v prvem polčasu nikakor niso uspeli vzpostaviti ravnotežja na igrišču. V napadu ni bilo pravih idej in odgovora na čvrsto obrambo domačih, v obrambi pa vse preveč osnovnih napak, kar so razigrani gostje uspeli izkoristiti.

V drugemm polčasu so se Želve le prebudile in prevezele pobudo na igrišču. V napadu je igra stekla, predvem pa je bilo manj tehničnih napak, kar je rezultiralo v treh zadetkih (Puš, Sajevic, Železnik). Splitčani so tekmo rutinirano pripeljali do konca in z zadetkom v zadnji minuti srečanja postavili končni razultat 48:17. 

Ljubljančane čaka še kar precej dela z uigravanjem ekipe, saj se zaradi zgodnjega pričetka sezone temu ni namenilo veliko časa na treningih, medtem ko je ekipa Splita prikazala zelo všečno in učinkovito igro in bodo v tej sezoni zagotovo eden glavnih favoritev za osvojitev prvaka regionalne lige.

Naslednja tekma ljubljančane čaka 22.3., ko gostujejo pri RK Zagrebu.

 

Foto: RK Nada Split (FB)