RK Ljubljana > Člani > Novice > RRC: Pričetek nove sezone

Novice

RRC: Pričetek nove sezone

06.03.2020
RRC: Pričetek nove sezone

V soboto se pričenja nova sezona tekmovanja v regionalni rugby ligi. Sezono bosta otvorila stara rivala RK Nada iz Splita in RK Ljubljana. Tekma bo zaradi prenove igrišča v Splitu odigrana v Sinju.

V letošnjem tekmovanju regionalne rugby lige sodelujejo RK Nada, HARK Mladost, RK Zagreb, RK Čelik Zenica, RT Dalamacija in RK Ljubljana.

Tekma v soboto prihaja za ljubljančane malce prezgodaj, saj so opravili le bazični del priprav, medtem ko za uigravanje ekipa ni imela dovolj časa. Kadrovsko bodo tudi letos ljubljančani nastopali oslabljeni, saj bodo zaradi poškodb in ostalih odsotnosti v ekipi manjkali Burnik, Volavšek,  Okič G., Oruć in Pilko, medtem, ko Radelj-Šemrov kariero nadaljuje v Angliji (RFC Blackburn).

Trenerska ekipa se je okrepila z veležanom Patrikom Davidsonom, ki bo pomagal glavnemu trenerju Puconji in bo v pomoč predvsem vključevanju mlajših igralcev, ki se počasi vključujejo v člansko ekipo.

RK Nada iz Splita bo v soboto vsekakor favorit. Njihova mlada ekipa je že v pretekli sezoni dokazala, da se dobro znajde tudi brez nekaterih nosilcev igre in bodo kot vsako leto eden glavnih kandidatov za osvojitev naslova prvaka regionalne lige.