RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Ljubljana-RK Zagreb 19-21 (5-15)

Novice

PH: RK Ljubljana-RK Zagreb 19-21 (5-15)

25.11.2019
PH: RK Ljubljana-RK Zagreb 19-21 (5-15)

V soboto je RK Ljubljana v okviru razširjenega hrvaškega prvenstva gostila RK Zagreb. Po izredno izenačeni tekmi so v zadnjih sekundah tekme zmagali gostje z rezultatom 21:19 (15:5).

V izredno težkih razmerah za igranje sta ekipi tekmo začeli zelo izenačeno in glede na razmere z majhnim številom tehničnih napak. Prvo priložnost so izkoristili gostje po dobro izvedenem avtu pred zadetkom domačih. Kmalo zatem so preko odličnega Newtona povečali vodstvo na 8:0, vendar so domači hitro odgovorili z zadetkom Dobnikarja. Ljubljančani so v tem delu igreimeli še nekaj lepih priložnosti za zadetek, vendar so te ostale neizkoriščene. Po napaki domače obrambe so priložnost za zadetek izkoristili gostje, ki so pred zaključkom polčasa prišli do vodstva 15:5.

V drugem polčasu so domači zaigrali precej bolje in z napadalno igro vnašali zmedo v vrste gostov. Po skramu pred črto zadetka gostov je luknjo v obrambi izkoristil Kavčič in znižal rezultat na 12:15. Gostje hitro odgovorijo in Newton skoraj iz sredine igrišča s kaznijo poveča vodstvo na 12:18. Zadnjih 15 minut domači prebijejo na polovici gostovo in v 75.minuti preko odličnega Okič G. in potrditvijo Kavčiča prvič na tekmi povedejo z 19:18. Zadnjih pet minut se domači branijo in v žaru borbe naredijo kazen, kar v zadnjih izdihljajih tekme izkoristi Newton in zagotovi zmago gostom iz Zagreba 21:19 (15:5). 

V predtekmi sta se pomerili selekciji U10 in U12 obeh klubov, kjer so vse ekipe prikazale zelo všečno igro. S to tekmo so mladinske ekipe zaključile sezono in nadaljujejo s treningi v telovadnici. Glede na prikazane igre se že veselimo nadaljevanja sezone in novih tekem.

Foto: Boris Gorički

Rugby 2019, RK Ljubljana vs RK Zagreb