RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Ljubljana-RK Nada Split 24-33 (5-26)

Novice

PH: RK Ljubljana-RK Nada Split 24-33 (5-26)

03.11.2019
PH: RK Ljubljana-RK Nada Split 24-33 (5-26)

Na Ovalu se je v soboto odvijal regionalni derbi med RK Ljubljano in RK Nado, ki je na koncu zasluženo pripadel gostom iz Splita. Obe ekipi sta nastopila precej osabljeni, vendar smo kljub temu videli še eno v vrsti razburljivih tekem med dvema velikima rivaloma. 

V prvem polčasu so gostje igrali precej odločneje in z močnimi prodori ter hitrimi protinapadi izkoriščali napake v obrambi domačih, ki so se večinoma časa branili. Šele proti koncu polčasa smo videli nekaj več želje v napadu domačih, ki so preko Okiča G. znižali rezultat, vendar so gostje pred koncem polčasa z zadetkom Perlaina povedli z visokih 26:5.

V drugem polčasu so domači zaigrali bolj odločno in z nekaj menjavami dvignili tempo igre ter začeli rezultatsko loviti goste. Igra domačih je bila bolj dinamična in kmalu so se približali le na 9 točk zaostanka (17:26). Ko so gledalci že pričakovali popolen preobrat so gostje strnili svoje vrste in v 70.minuti povedli 33:19. Domači niso popustili in kmalu dosegli nov zadetek vendar je za kaj več nato zmanjkalo časa in končni rezultat je zaslužena zmaga RK Nade z rezultatom 33:24 (26:5).

Pohvale gredo mladi ekipi Splita, ki je kljub odsotnosti nekaterih nosilcev igre odigrala zelo čvrsto in z malim številom napak. Domačim gredo pohvale predvsem za drugi polčas, ko so se kljub visokem zaostanku uspeli vrniti v igro, vendar je bil zaostanek iz prvega polčasa previsok za preobrat.

V predtekmi so mlade želvice (selekciji U10 in U14) gostili vrstnike iz RK Novi Zagreb. Pohvale fantom za velik napredek v igri in borbenosti, tako da se že veselimo novih tekem. 

Foto:Boris Gorički

Rugby 2019, RK Ljubljana vs NADA Split